Jouw aankoop maakt het verschil

Ze volgden me op straat

Oksana Tsjelisjeva | Paperback | 384 pagina's

€ 21,95
  • Dit boek is het verhaal van Tsjelisjeva's bevlogenheid in haar strijd voor mensenrechten
  • En haar veerkracht ondanks de bedreigingen.
  • Noodzakelijke lectuur voor iedereeen die het hedendaagse Rusland wil begrijpen.
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

In deze levendige en indringende memoires beschrijft Oksana Tsjelisjeva de opkomst van het mensenrechtenactivisme tijdens de perestrojka. Ze vertelt over haar leven en dat van haar medeactivisten in Rusland onder Poetin. Ze werd in de gaten gehouden, lastiggevallen en gevolgd door staatsambtenaren die intimidatietactieken uit de Sovjettijd toepasten.

Over de auteur
Oksana Tsjelisjeva  (1968) is schrijfster en mensenrechtenactiviste en stelt zich samen met collega-journalisten ten doel om de misstanden in Tsjetsjenië onder de aandacht te brengen. Ze heeft voor verschillende Russische media geschreven, o.a. voor Novaja Gazeta. Vanwege haar journalistieke werk is ze vaak met de dood bedreigd. Ze is medeoprichter van de Russian Chechen Friendship Society, een organisatie die ernstige schendingen van de mensenrechten aan de kaak stelt en inmiddels verboden is in Rusland. Ze volgden me op straat werd gepubliceerd in Finland, waar Tsjelisjeva momenteel woont.
In januari 2014 ontving zij in Den Haag tijdens het Writers Unlimited Festival de Oxfam Novib PEN award. Deze prijs is bedoeld als erkenning voor schrijvers, die zich al schrijvende blijven inzetten voor de vrijheid van meningsuiting.

Op 29 april 2015 (aanvang: 20.30-22 uur) is de schrijfster aanwezig bij een debat in de Centrale Bibliotheek in Den Haag georganiseerd door het Writers Unlimited Festival. U kunt hiervoor kaarten reserveren à €10,00 (€6,00 cjp enz.)  via deze website.

tip: dit boek is ook als e-book verkrijgbaar in deze webshop

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast