Jouw aankoop maakt het verschil

Vrouwen van de wind

Razan al-Maghrabi | Hardcover | 192 pagina's

€ 18,95
  • Vrouwen van de Wind is een ontroerend verhaal over vrouwen, hun vriendschappen en geheimen
  • Winnaar van de Oxfam Novib PEN award
  • Een actueel, urgent, maar vooral intiem boek, dat zich afspeelt in een Tripoli zoals we dat waarschijnlijk niet meer zullen kennen
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

In Vrouwen van de wind geeft de Libische schrijfster Razan al-Maghrabi een intiem kijkje in de levens van een groep vriendinnen in de Libische hoofdstad Tripoli; een onvoorspelbare stad waar de vrouwen leven en werken, waar ze samenkomen voor hun roddelsessies, het luchten van hun harten en het delen van hun geheimen die net zo verweven zijn met elkaar als de talloze steegjes van de stad. Een van de hoofdpersonen, de Marokkaanse Bahiedja die als huishoudster werkt, spaart geld bij elkaar om de illegale boottocht te maken naar Italië in de hoop op een nieuw leven met een nieuwe toekomst. Een van haar getrouwde vriendinnen, de mooie Joesra, heeft een rits minnaars achter de hand voor als haar man op reis is. En dan is er de schrijfster, die zo graag een roman wil schrijven en in Bahiedja haar onderwerp vindt.

Fragment:
Ik had niet verwacht op een verhaal te stuiten. Ik speurde mijn geheugen af naar het verre en zelfs recente verleden. Ik dacht dat mijn geheugen iets explosiefs zou bevatten voor mijn roman. Maar de verrassing lag besloten in een opname. En nu speel ik dat vervloekte geheugen af en voeg ik er dingen aan toe die Bahiedja niet wist toen ze mij op een vreemde manier ontmoette en de eerste momenten opnam.
Ik kijk naar de recorder die bijna negen maanden lang weg was. Ik glimlach, omdat ik dacht wel even een roman te schrijven, terwijl ik alleen wat kleine dingen had geschreven en wat moderne gedichtjes.
Het was mogelijk dat de recorder, of het geheugen van Bahiedja tijdens haar reis, niet terug zou zijn gekomen. Het had in het zoute water kunnen verdrinken tijdens haar zwemtocht. Maar haar vastberadenheid, zoals ze die beschrijft in haar brief aan mij, kwam voort uit haar wens om te figureren in mijn roman over haar. Ik sta op het punt van bevallen en ben er nog niet in geslaagd de leemtes op te vullen.

Over de auteur
Razan al-Maghrabi (Libië) is schrijfster van romans, korte verhalen en poëzie. Ze werkte voor verschillende Arabische kranten en produceerde programma’s voor de Libische televisie. Ze is voorvechter van vrouwenrechten en vrijheid van meningsuiting in Libië. Haar roman Vrouwen van de wind werd genomineerd voor de Internationale Prijs voor Arabische Fictie. Ze heeft door haar werkzaamheden haar land moeten ontvluchten. In januari 2015 ontving Razan in Den Haag de Oxfam Novib PEN award. Deze awards worden ieder jaar uitgereikt aan schrijvers, journalisten en filmmakers die, soms met gevaar voor eigen leven, blijven schrijven en zich blijven inzetten voor de vrijheid van meningsuiting.

TIP ook verkrijgbaar als e-book in deze webwinkel.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value