Jouw aankoop maakt het verschil

Speciaal voor jou uitgezocht: Vrouwen in de hoofdrol

‘Haar taal is onnavolgbaar, ritmisch en klankrijk.’ NRC Handelsblad over de roman Drie sterke vrouwen. Marie NDiaye laat je in deze roman zien hoe vrouwen vechten voor het behoud van hun waardigheid tijdens vernederende omstandigheden. Speciaal voor jou zochten we in totaal 5 romans over vrouwen uit.

Roman Wrede Seizoenen (Haïti). Intiem verhaal over een gebroken leven onder de dictatuur van Duvalier. “Het boek heeft me direct gepakt en geraakt. De schrijfster dringt meteen door in het hart van een vrouw in al zijn gecompliceerdheid van het dienen, zelfstandigheid, gevoel en verstand”.

Roman Andere Levens (Libanon). Maryam reist af naar Beiroet om haar rechten veilig te stellen op het huis dat ze van haar familie erfde. Maar bovenal omdat ze heimwee heeft naar het land van haar jeugd - het land waar Georges, haar grote liefde, spoorloos verdween. Haar grootmoeder en haar ernstig zieke vriendin Olga, met wie ze bleef corresponderen, wonen nog altijd in Libanon. “Een hartverscheurend boek”.

Roman Minaret (Soedan). Een roman over het Soedan in de jaren tachtig, de rijke, Islamitische bovenlaag in het moderne Londen, Aboulela beschrijft het allemaal even werkelijk. “Het is een boek waarvan er meer zouden moeten bestaan. Moderne moslims, die echte, menselijke levens leiden, met goede en minder goede kanten. Een verfrissende wind in literatuur-land!”

Roman Maanopera (China). “De traditionele Chinese operawereld vormt het kleurrijke decor van deze novelle. Maar achter de coulissen bevindt zich het moderne, snelle China waar alles draait om het grote geld en waar ambitie en jaloezie de overhand hebben.”

Roman Drie sterke vrouwen (Senegal). Drie verhalen, drie vrouwen. Ieder van deze drie vrouwen vecht om haar waardigheid te behouden in de vernederende omstandigheden die het leven hun telkens weer voorschotelt. “Vertelkunst op hoog niveau, Marie Ndiaye ontving voor deze roman de Prix Goncourt 2009.”