Jouw aankoop maakt het verschil

Vrouw onder vuur

Samar Yazbek | Paperback | 224 pagina's

€ 19,95
  • Vanaf dag één nam Samar Yazbek deel aan de opstand in Syrië, die op 11 maart 2011 begon.
  • In dit boek beschrijft zij het verloop van de eerste vijf maanden van de revolutie.
  • Een indringend verslag van bruut geweld tegen gewone burgers die ten strijde trokken tegen een dictatuur van veertig jaar.
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Over de auteur:
Samar Yazbek (1970) is schrijfster van succesvolle en internationaal vertaalde romans. Daarnaast is ze journaliste en werkte ze als scriptschrijver voor de Syrische televisie. Voor Vrouw onder vuur ontving ze diverse onderscheidingen waaronder in Engeland de Pinter Prize, in Zweden de Tucholsky Prize en in Nederland de Oxfam Novib / PEN Award.

Met een voorwoord van Petra Stienen
Samar Yazbek laat zien dat er ondanks alle narigheid en ellende veel Syriërs zijn die zich inzetten voor vrijheid en waardigheid en werken aan een betere toekomst.


Trouw (januari 2013)
'Syrië verlaten betekent de dood en niets anders. Het betekent het afleggen van mijn huid,het wegsmijten van mijn hart en alles wat ik ooit wilde doen.' Er is niets veranderd aan die beschrijving, zegt ze. 'Het voelt nog steeds zo. Ik wil per direct naar mijn land terug. Ik woon in een van de mooiste steden ter wereld, Parijs, maar ik ben daar niet thuis. Ik wil terug naar huis.'
(uit interview Iris Ludeker met Samar Yazbek)

Nederlands Dagblad (juni 2013)
Vanuit de Franse hoofdstad werkt ze nu aan de Syrische zaak, vanuit een met drie deuren arfgesloten appartement dat uit twee kamers bestaat. Zij zelf slaapt - of droomt met pillen Xanax - acher een scherm in de woonkamer. Koffie, sigaretten, de bleke huid en het grijs dat nu snel door haar haar heenkomt - alles verraadt een zenuwslopend leven als balling en revolutionair van het woord.

 

tip: Dit boek is ook als e-book verkrijgbaar in deze webshop.
aantal

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value