Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Vogel

Oh Jung-hee | Hardcover | 160 pagina's

Normale prijs: € 17,90

Nu

Aanbiedingsprijs: € 5,00

  • Een bewogen roman over twee kinderen die vluchten in hun eigen werkelijkheid
  • en over het onvermogen van anderen ze voor hun noodlot te behoeden.
  • Speelt zich af in Zuid-Korea
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

U-mi en haar jongere broertje U-il worden door hun moeder verlaten. Na een zwerftocht langs diverse familieleden komt hun vader hen halen en neemt hen mee naar zijn nieuwe woning. Dit twijfelachtige geluk komt echter tot een abrupt einde als ook hij na korte tijd zijn kinderen in de steek laat.

U-mi en U-il koesteren hun droom te kunnen vliegen. Zo proberen ze zich te handhaven in het harde leven, maar op het moment dat zij hun vleugels uitslaan, blijken zij vogels met gebroken vleugels.

Vogel speelt zich af tegen de achtergrond van het economische mirakel aan de Han-rivier, de jaren waarin Zuid-Korea van een straatarm land veranderde in een van de rijkste landen ter wereld. Het boek schetst een treffend beeld hoe de laagste sociale klasse ten tijde van deze kentering het slachtoffer werd van de intense urbanisatie en systematische uitbuiting.

Een aangrijpende roman over eenzaamheid, het onvermogen te communiceren en de angst om verlaten te worden. De ontwapenende fantasie van U-mi en U-il verlicht de donkere kanten van het verhaal.

Over de auteur:
Oh Jung-hee (1947) is geboren in Seoel (Zuid-Korea) en is een van de meest gezaghebbende Koreaanse schrijfsters. In 1968, het jaar dat ze haar literaire debuut maakte, won ze de literatuurprijs van een Koreaans landelijk dagblad met het verhaal De vrouw van de speelgoedwinkel. Het werk dat ze schrijft is rijk en zorgvuldig uitgewerkt. Voor haar werk heeft ze twee van de belangrijkste Koreaanse literaire prijzen ontvangen, de Yi Sang-prijs in 1979 en de Tongin-prijs in 1982.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers