Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Venezuela

Edwin Koopman | Paperback | 129 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Venezuela produceert vooral revoluties en olie. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Begin 19de eeuw leidde de bevrijdingsoorlog van Simón Bol­ívar tot een historische ommezwaai in de hele regio. Begin 20ste eeuw zorgde de olie voor vergaande sociale en demografische veranderingen en maakt het Venezuela in één klap van een verlegen muurbloempje tot een land met internationale invloed. En aan het begin van de 21ste eeuw maakt Hugo Chavéz een radicale hervorming van de Venezolaanse samenleving én van Latijns-amerika tot het doel van zijn Bolivariaanse revolutie.

In hoeverre de recente hervormingen blijvend zijn zal de geschiedenis leren. De armen profiteren meer van de olierijkdom dan in het verleden, maar de economische en politieke elite houdt de touwtjes stevig in handen. Ondanks het binnenstromende geld lukt het Venezuela maar mondjesmaat te ontsnappen aan de aloude, haast typische Latijns-Amerikaase combinatie van ongelijkheid, armoede en corruptie.

Over de auteur:
Edwin Koopman (1964) studeerde sociale geografie in Nijmegen. Sinds 1985 houdt hij zich bezig met Latijns-Amerika, aanvankelijk wetenschappelijk, later journalistiek.

Sinds 1999 schrijft hij over actuele ontwikkelingen in de regio voor Trouw, de Wereldomroep, VPRO-radio en Elsevier. Koopman publiceerde  De ritselaars van Havana (Uitgeverij Podium, 2005) over Cuba. In 2009 verschijnt zijn boek De Oliekoning (Uitgeverij Podium) over Hugo Chávez en de links revolutie in Latijns-Amerika.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast