Jouw aankoop maakt het verschil

Un buku

Eveline Stoel | Hardcover | 288 pagina's

€ 34,99
  • meer dan 80 authentieke Surinaamse familierecepten en verhalen
  • een prachtig uitgevoerd boek met mooie fotografie
  • waarin de keukens van vier bevolkingsgroepen uit Suriname centraal staan: de Creoolse, Javaanse, Chinese en Hindoestaanse keuken
  • 280 pagina's
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

In Un Buku staan 10 Surinaamse families centraal. Soms zijn het heel gewone families met bijzondere recepten en verhalen, soms bevinden zich BN'ers in die families. 
De bijzondere levens- en familieverhalen worden opgetekend door Eveline Stoel, auteur van het succesvolle Asta's Ogen.
De verschillende families, die inmiddels alweer jaren in Nederland wonen, delen (soms voor het eerst) hun geheime familierecepten met de lezer. Daarbij vertellen zij ook steeds hun verhaal: familiegeschiedenissen, eetgewoonten (en hoe die verschilden van de Nederlandse), en koken met de weinige zaken die in Nederland verkrijgbaar waren.
Dit maakt van Un Buku meer dan een verzameling bijzondere en lekkere recepten. Het is ook een document van een eetcultuur, een hommage aan de Surinaamse keuken.
Beeld is belangrijk in het boek: de geïnterviewde families worden geportretteerd, en alle gerechten zijn voorzien van prachtige foto’s. Bij het maken van de recepten is gelet op de maakbaarheid en de verkrijgbaarheid van de ingrediënten. Achterin het boek is een receptenlijst op Surinaamse en een op Nederlandse namen opgenomen.

Over de auteurs:
Mirjam van der Rijst is stylist en boekenmaker. Het succesvolle Kookboek voor meisjes van 8 tot 88 is bijvoorbeeld van haar hand.
Eveline Stoel (1971) studeerde Culturele Studies aan de Universiteit van Amsterdam. Als freelance journalist publiceerde ze onder meer in Het Parool, HP/De Tijd en NRC Handelsblad. Daarnaast is Eveline Stoel de auteur van Asta’s ogen, het waargebeurde verhaal van een Indische familie (Nijgh & Van Ditmar).
De fotografie is verzorgd door Harold Pereira.

Un Buku  is de opvolger van het bekroonde Boekoe Kita en Boekoe Bangsa.

Een uitdagende ontdekkingsreis. Langs kleuren, smaken, verhalen en inspirerende gerechten. Mooi opgeschreven, mooi gefotografeerd, mooi gekookt. Echt een fijn boek (Delicious).

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers