Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Turkije

Bernard Bouwman | Paperback | 129 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Informatie over het vakantieland, het debat over het EU-lidmaatschap, afzetmarkt voor Europese bedrijven en nog veel meer. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Het besluit van de lidstaten van de Europese Unie in 1999 om Turkije tot kandidaat-lidstaat te benoemen werd aldaar met groot enthousiasme ontvangen. Het was het begin van een lange reeks hervormingspakketten. Turkije leek ferm op weg naar de Europese Unie. 'In vier jaar zijn we er klaar voor', zei de toenmalige premier optimistisch. Het liep anders.

Zowel in Europa als in Turkije sloeg de stemming om. De vraag of Turkije een Europees land is leidde tot heftige discussies, ook in Turkije zelf. Het debat over het EU-lidmaatschap van Turkije zal voorlopig niet verstommen. Mogelijk geven uiteindelijk harde zakelijke argumenten de doorslag: het snelgroeiende Turkije is een steeds aantrekkelijker afzetmarkt voor Europese bedrijven. Ook zou de jonge en steeds beter opgeleide Turkse bevolking nog wel eens uitkomst kunnen bieden voor het in snel tempo vergrijzende Europa.

Over de auteur:
Bernard Bouwman studeerde geschiedenis, filosofie en internationale betrekkingen in Utrecht, Parijs, Washington DC en Oxford. Aan laatstgenoemde universiteit is hij gepromoveerd. Bouwman is correspondent voor NRC Handelsblad en de NOS in Turkije.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value