Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Tanzania

Nico Kussendrager | Paperback | 128 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Er waait een frisse wind door Tanzania. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

De opvolgers van de eerste president van het land, Julius Nyerere, kozen voor een beleid van democratisering en liberalisering. Die aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen. Overal wordt druk gebouwd, wegen zijn verbeterd, ieder jaar komen er meer toeristen en de economie groeit jaarlijks met mooie cijfers. Dankzij gerichte overheidsprogramma's gaan nu veel meer kinderen naar school dan voorheen.

Tanzania is ook een eiland van rust in een roerige regio. Keerzijde van de medaille is dat nog lang niet alle bevolkingsgroepen en regio's van de positieve ontwikkelingen profiteren. Terugdringen van de armoede, vooral op het platteland, is prioriteit nummer één. Het verminderen van de hulpafhankelijkheid, de strijd tegen corruptie en bureaucratie, het bedwingen van de aidsepidemie en meer politieke vrijheid voor de burgers zijn andere uitdagingen.

Over de auteur:
Nico Kussendrager (geograaf en journalist) is docent aan de Hogeschool Utrecht. Daarvoor was hij onder andere redacteur buitenland van het dagblad Trouw en medewerker van diverse radio- en televisieprogramma's. Hij begeleidt regelmatig studiereizen naar Afrika.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers