Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Tanzania

Nico Kussendrager | Paperback | 128 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Er waait een frisse wind door Tanzania. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

De opvolgers van de eerste president van het land, Julius Nyerere, kozen voor een beleid van democratisering en liberalisering. Die aanpak heeft zijn vruchten afgeworpen. Overal wordt druk gebouwd, wegen zijn verbeterd, ieder jaar komen er meer toeristen en de economie groeit jaarlijks met mooie cijfers. Dankzij gerichte overheidsprogramma's gaan nu veel meer kinderen naar school dan voorheen.

Tanzania is ook een eiland van rust in een roerige regio. Keerzijde van de medaille is dat nog lang niet alle bevolkingsgroepen en regio's van de positieve ontwikkelingen profiteren. Terugdringen van de armoede, vooral op het platteland, is prioriteit nummer één. Het verminderen van de hulpafhankelijkheid, de strijd tegen corruptie en bureaucratie, het bedwingen van de aidsepidemie en meer politieke vrijheid voor de burgers zijn andere uitdagingen.

Over de auteur:
Nico Kussendrager (geograaf en journalist) is docent aan de Hogeschool Utrecht. Daarvoor was hij onder andere redacteur buitenland van het dagblad Trouw en medewerker van diverse radio- en televisieprogramma's. Hij begeleidt regelmatig studiereizen naar Afrika.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value