Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Senegal en Gambia

Gerti Hesseling | Paperback | 129 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Op de kaart lijken Senegal en Gambia één land te vormen, gelegen aan het westelijke uiteinde van het Afrikaanse continent. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Maar door de bizarre koloniale geschiedenis van beide landen - Senegal als Franse en Gambia als Britse kolonie - vormt Gambia nu een kleine, onafhankelijke enclave binnen Senegal. De landen delen naast een gezamenlijk verleden nog meer: ook wat betreft landschap, samenstelling van de bevolking, cultuur en economische ontwikkeling zijn er grote overeenkomsten. Toch zijn de vele pogingen in het verleden om één Senegambia te vormen steeds mislukt.

Maar beide landen blijven tot elkaar veroordeeld; op z'n minst lijkt betere economische samenwerking voor de hand te liggen. Voor veel jongeren verloopt de overgang naar een moderne samenleving in beide landen te langzaam: zij zoeken hun heil in het buitenland. Voor de buitenlandse bezoekers zijn Senegal en Gambia prettige en rustige landen, met een vriendelijke bevolking, fraaie natuur, veel zon en relatief goede voorzieningen.

Over de auteur:
Gerti Hesseling promoveerde in 1982 op een proefschrift:  Senegal: staatsrechtelijke en politieke ontwikkelingen. Zij is verbonden aan het Afrika Studiecentrum in Leiden en doet nog steeds onderzoek in Senegal en Gambia.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value