Jouw aankoop maakt het verschil

Schemering boven Shanghai

Yue Tao | Hardcover | 320 pagina's

€ 22,50
Shanghai door de ogen van een vrouw die zoekt naar haar plek binnen haar familie en in de wereld. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Na tien jaar in Amsterdam te hebben gewoond, heeft Lan genoeg van haar baan en gaat terug naar haar geboorteplaats Shanghai. Alles van de stad herinnert haar aan haar jeugd: het voortrazende stadsleven, haar vrienden en familie in de woonblokken, de omgang van China met de geschiedenis. Eén vraag komt steeds terug: waar liggen haar eigen roots? Lan is liefdevol opgevoed door een oom en tante, maar tast nog altijd in het duister over de identiteit van haar echte ouders. Nachtelijk Shanghai slokt haar op en leidt haar via krekelgevechten en duistere zakenmannen naar een oud boek, dat de sleutel naar haar verleden blijkt te zijn. De waarheid over haar ouders blijkt wreder en hartverscheurender dan ze zich ooit had kunnen voorstellen.

 

Over de auteur: Yue Tao (Shanghai 1976) studeerde Engelse taal en literatuur in Shanghai en deed in Amsterdam een master in sociale wetenschappen. Ze woont sinds 2000 in Amsterdam. Ze is intercultureel trainer en schrijft business cases en essays. Haar artikelen verschijnen in Engels- en Chineestalige kranten, tijdschriften en multimedia. Deze roman is Yue's debuutroman die in 2012 als 'Red Cricket' in China verscheen bij Flower City Publishing House (de Engelse versie verschijnt dit jaar bij De Geus/ World Editions). Yue werkt nu aan een vervolg dat zich afspeelt in Nederland.

Meer weten? Ga dan hier naar onze Lees Wijzer!

tip: Ook als e-book verkrijgbaar in deze webwinkel.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers