Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Rusland

Karel Onwijn | Paperback | 146 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Rusland is een land van geologische en klimatologische records. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Zo kent het de langste Europese rivier (de Wolga), de hoogste Europese bergtop (de Elbroes), 's werelds grootste zoetwatermeer (het Bajkalmeer) en het omvangrijkste bos (de Siberische taiga). Het land herbergt de koudste bewoonde plaats op aarde (het binnen de poolcirkel gelegen Oimjakon, waar het kwik 's winters daalt tot -57 graden), maar kent ook uitgestrekte subtropische gebieden (de Kaukasus).

Het grootste land ter wereld is zeer dunbevolkt. Vooral Siberië en het ' Verre Oosten' worden gekenmerkt door eindeloze lege vlakten. Beide landstreken vormen samen 75 procent van het Russische landoppervlak, maar herbergen slechts 22 procent van de bevolking. Veruit de meeste Russen wonen in de (miljoenen)steden in het Europese (westelijke) deel van het land. Rusland kent twaalf tijdzones: de westelijke enclave Kaliningrad ligt in Midden-Europa, het oosten van het land grenst via de Beringzee aan het Amerikaanse continent (Alaska).

Over de auteur:
Karel Onwijn is  politicoloog/contemporain historicus en is gespecialiseerd in de voormalige Sovjet-Unie. Hij is ruim zeven jaar werkzaam als correspondent in Moskou voor een aantal Nederlandse en Belgische kranten en tijdschriften (o.m. Het Financieele Dagblad, Het Parool, Reformatorisch Dagblad, ANP, Belgische krant De Tijd).

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers