Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Roemenië

Jan Willem Bos | Paperback | 130 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Roemenië grenst in het noordwesten aan Hongarije, in het noorden en het oosten aan Oekraïne, in het noordoosten aan de Republiek Moldavië, in het zuiden aan Bulgarije en in het zuidwesten aan Servië. De Zwartezeekust in het oosten is ruim 193 km lang. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Welkom thuis, sprak Jose Manuel Barroso, voorzitter van de Europese Commissie, in het Roemeens bij de toetreding van het land tot de Europese Unie op 1 januari 2007. Hij verwoordde daarmee de gevoelens van veel Roemenen: de aansluiting bij de EU wordt inderdaad gevoeld als een langverwachte thuiskomst, na het onfortuinlijke intermezzo van bijna een halve eeuw communistische dictatuur en de moeizame overgang naar een moderne, democratisch kapitalistische staat. Dat neemt niet weg dat velen moeite hebben met de snelle veranderingen in de samenleving en nostalgisch teruggrijpen naar het verleden. Toch staat Roemenië nog veel meer veranderingen te wachten, zeker op het achtergebleven platteland. Maar nu de toetreding tot de EU (en de NAVO) is gelukt, overheerst het optimisme dat land en bevolking eindelijk betere tijden staan te wachten.

Over de auteur:
Jan Willem Bos studeerde Roemeense taal- en letterkunde en vergelijkende literatuurwetenschap, waarna hij twee jaar Nederlands doceerde aan de Universiteit van Boekarest. Sindsdien werkt hij als tolk/vertaler Roemeens en Engels en publicist. Hij is redacteur van het Roemenië Bulletin.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value