Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Peru

Tom Dieusaert | Paperback | 130 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Peru fascineert door zijn veelzijdigheid: het indrukwekkende Andesgebergte, de boeiende Incacultuur, het dampende Amazonewoud, de woestijnachtige kust en de metropool Lima. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

De enorme verschillen in hoogte en klimaat zorgen voor een ongekende natuurlijke rijkdom. Maar Peru worstelt ook met die geografie; dwarsverbanden tussen de verschillende regio's en bevolkingsgroepen ontbreken grotendeels, letterlijk én figuurlijk. Pogingen het land tot een grotere eenheid te smeden zijn voor het merendeel mislukt.

In dit land dat ooit de wereld van goud en zilver voorzag, zijn veel mensen straatarm. Zij wonen op het platteland of in de sloppenwijken van de grote steden, en zijn vrijwel altijd Indiaans. Geld wast wit, zeggen de Peruanen: alleen blanken hebben geld. Toch heeft Peru kansen genoeg. De grote sociale tegenstellingen en een gebrek aan betrouwbare politici belemmeren vooralsnog het benutten van die kansen.

Over de auteur:
Tom Dieusaert (1967) werkt in Latijns-Amerika als correspondent voor verschillende Belgische media. Hij schreef eerder de boeken Koffie en Cola, Latijns Amerika in tijden van globalisering (Brussel 2003 - Globe, 11 11 11) en De laatste rit van de kever (Leuven 2005 - Van Halewyck).

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value