Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Pakistan

Oskar Verkaaik | Paperback | 128 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Pakistan is een van de weinige landen ter wereld die het bestaansrecht rechtstreeks ontleent aan religie. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Toch hadden de voorvechters van een Pakistaanse staat een modern land voor ogen, met een seculiere grondwet. Na de onafhankelijkheid is de islam steeds belangrijker geworden. Pakistan is sinds het zich in 1947 van India losmaakte op zoek geweest naar zijn eigen identiteit. De islamitische identiteit is steeds sterk benadrukt en gebruikt als bindmiddel tussen de diverse volkeren in Pakistan.

Het geloof verdeelt het Pakistaanse volk nu meer dan dat het de natie bijeen houdt. De Pakistaanse regering heeft aan het begin van de 21ste eeuw oorlog verklaard aan de extremistische islam en op meerdere fronten de weg naar liberalisering ingeslagen: men wenst een vrije markt, streeft naar een open maatschappij, geeft de media de ruimte.

Pakistan moet een land worden van liberale en democratisch gezinde moslims. Daarmee herleeft het ideaal van de grondleggersr van de staat. Maar de oppositie is sterk, machtig en talrijk. De uitkomst van dit gevecht over de toekomst van Pakistan en het Pakistaanse volk is vooralsnog onzeker.

Over de auteur:
Oskar Verkaaik is als onderzoeker en universitair docent verbonden aan de afdeling Antropologie van de Universiteit van Amsterdam. Voor zijn proefschrift Inside the Citadel: Fun, Violence and Religious Nationalism in Hyderabad, Pakistan (1999) en zijn bij Uitgeverij Bulaaq verschenen Sayyid Pakistani en de bruiloft van de dood (2002) verbleef hij langdurig in Hyderabad en Karachi. In 2004 verscheen zijn boek Migrants and Militants: Fun and Urban Violence in Pakistan, een studie naar de succesvolle religieus-nationalistische Muhajir Qaumi Movement.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers