Jouw aankoop maakt het verschil

Naar huis

Leila Chudori | Hardcover | 480 pagina's

€ 24,95
  • Deze roman weerspiegelt de manier waarop jonge mensen Indonesië gaande willen houden,
  • om de bitterheid kwijt te raken die aan het verleden kleeft.
  • De taal is helder en transparant, geheel zonder ambiguïteit of obscuriteit.
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Dimas Suryo is een Indonesische journalist, een bon vivant die samen met drie collega’s door de wereld trekt, het avontuur en de vrouwen achterna. Maar na de communistische zuivering van 1965 is er één weg die niet meer voor hen openligt: de weg naar huis.

Terwijl vrienden en familie in Indonesië hun leven niet zeker zijn, belanden de vier vrienden na vele omzwervingen in Parijs. Daar openen ze, niet gehinderd door enige ervaring, een restaurant. Een klein stukje Indonesië ver van huis, waar alle ballingen graag bij elkaar komen. In Parijs ontmoet Dimas ook zijn grote liefde Vivienne en ze krijgen samen een dochter: Lintang. Pas als student bezoekt Lintang voor het eerst het land van haar vader. Ze wil een documentaire maken over de ballingen, maar het loopt anders. Het is 1998: de revolutie die Soeharto ten val zal brengen, staat op het punt uit te breken.

Over de auteur:
Leila S. Chudori (Jakarta,1962) is een van de prominentste en moedigste journalistes en romanschrijfsters in Indonesië. Ze schreef zeven verhalenbundels, tv- en filmscripts en een roman. Met haar eerdere werk won ze de Literary Award of the Indonesian Language Board, en voor Naar huis kreeg ze de Khatulistiwa Literary Award, de belangrijkste literaire prijsvan Indonesië.

10 oktober auteur in Nederland:
Ter ere van het verschijnen van haar nieuwe roman Leila S. Chudori 10 oktober a.s. in Amsterdam. In het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis zal haar roman Naar huis gepresenteerd worden. Aansluitend volgt een discussie over de gebeurtenissen in Indonesië in 1965. Stichting IPT 1965 en Uitgeverij De Geus nodigen u van harte uit om hierbij aanwezig te zijn. De toegang is gratis, wel graag aanmelden via e-mailadres: info@1965tribunal.org
adres: Cruquiusweg 31, Amsterdam
tijd: 14.30 - 17 uur (vanaf 14 uur bent u welkom)

Deze roman is ook als e-book verkrijgbaar in deze webwinkel. 

Voor meer achtergrondinformatie ga hier naar de Lees Wijzer!

 

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers