Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Mexico

Cees Zoon | Paperback | 130 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Arm land, zo ver van God en zo dicht bij de USA. (Porfirio Díaz 1876-1911 dictator) Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Mexico beschikt over grote natuurlijke rijkdommen. Alles wat de natuur heeft bedacht kan er groeien. Toch geeft het land jaarlijks miljarden uit aan de import van voedsel. Decennia van verwaarlozing van het platteland eisen hun tol. Het vrijhandelsverdrag met de Verenigde Staten heeft de voedselafhankelijkheid verder vergroot.

Toch is Mexico bepaald geen arm land. Na Brazilië is het de tweede economie van Latijns-Amerika; wereldwijd neemt Mexico de twaalfde plaats in. Maar de kloof tussen rijk en arm, tussen de noordelijke en de zuidelijke staten en tussen stad en platteland, is enorm. Terwijl in de welvarende regio's de kwaliteit van het leven vergelijkbaar is met een land als Spanje, komt die elders niet boven dat van de armste Afrikaanse landen uit. In die gebieden wonen vrijwel alle twaalf miljoen inheemse Mexicoanen. Grote vooruitgang is wel geboekt in het onderwijs. Negen van de tien kinderen volgen nu basisonderwijs. Maar hun kansen op de arbeidsmarkt zijn gering. De massa-emigratie van Mexicanen naar de Verenigde Staten houdt onverminderd aan. Zolang de economische situatie in Mexico niet verbetert, zal de 'mexicanisering' van de VS doorgaan.

Over de auteur:
Cees Zoon is correspondent van de Volkskrant in Latijns Amerika en woont in Mexico-stad. Hij is hispanist, met als specialisatie de literatuur en geschiedenis van Latijns-Amerika. Eerder werkte hij onder meer als correspondent in Spanje en Midden-Amerika.

 

 

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value