Jouw aankoop maakt het verschil

Maia's nachtlied

Nukila Amal | Hardcover | 320 pagina's

€ 19,90
  • Nukila Amal geeft een literaire stem aan de Molukken.
  • Een buitengewoon vrouwelijke roman, gekenmerkt door een poëtische taal, met rijm en verrassende metaforen.
  • Een kritische roman over Indonesië, de Molukken, bewustwording en identiteit tegen de achtergrond van het chaotische Jakarta.

 

Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Maya is een jonge Molukse vrouw. Ze heeft haar geboorte-eiland Halmahera verlaten om in Jakarta een bestaan te vinden. Ze is een nuchtere vrouw en leidt een ordelijk bestaan. Maar ‘s nachts beheersen dromen haar. Als ze zich daarvoor openstelt, leert ze haar alter ego Maia kennen. Maia ontmoet vele verschijningen. De belangrijkste is de draak Kolibrie. Hij stelt haar is staat een spirituele reis door tijd en ruimte te maken, onder meer naar haar geboorte-eiland.
Ondertussen beginnen de dromen het dagelijks leven van de echte Maya te beïnvloeden. Ze wordt vrijer, onafhankelijker, bewuster en stapt uit het keurslijf van het dagelijks leven. Maia en Maya worden een, verenigd in een nieuw persoon...

Over de auteur:
Zainah Nukila Amal (1971) werd geboren in Ternate (Noord-Molukken) en woonde op Ambon en Manado. Haar vader was rechter en werd diverse malen overgeplaatst, waarbij het hele gezin mee verhuisde. In Bandung studeerde Nukila aan de Hoge School voor Toerisme. Ze werkte in hotels en verbleef in Surabaya en op Bali. Uiteindelijk werd Jakarta haar thuis. De gebeurtenissen rond 1997 op de Molukken, waar haar ouders verbleven, noopten haar tot schrijven. Onzekerheid en angst voor het lot van haar ouders, vrienden en anderen op de Molukken en in Indonesië, vervulden haar van een plotselinge gedrevenheid. Zo ontstonden de roman Maia's nachtlied en een kort verhaal Dolfijn. Maia's nachtlied werd na enkele jaren van eigen onzekerheid over haar talent in 2001 voltooid en verscheen in 2003. Twee jaar later kwam onder de naam Dolfijn (dezelfde titel als haar eerste korte verhaal) haar derde boek uit, een bundel korte verhalen geïnspireerd op de tekeningen van M.C. Escher.


Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers