Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Libanon

Leo Siepe | Paperback | 129 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Je krijgt een goed inzicht in de achtergrond, de problemen en de kansen van een klein land in een hectische omgeving. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Libanezen leven sinds het einde van de burgeroorlog tussen hoop en vrees: hoop op een veilige en betere toekomst, zonder geweld en religieuze verdeeldheid; vrees voor aanslagen, bombardementen of een nieuwe oorlog tussen de verschillende milities, dan wel met de buurlanden Israël of Syrië. Ondanks de aanhoudende gewelddadige gebeurtenissen slaagt de Libanese bevolking er steeds weer in het land op te bouwen en leefbaar te maken. In het centrum van Beiroet wordt volop gebouwd. Sommige wijken zijn in oude glorie hersteld, andere liggen nog in puin. Cafés, restaurants, nachtclubs en terrassen zijn vol met Libanezen, die zich laven aan het van oudsher aangename uitgaansleven. Maar de meeste Libanezen hebben wel wat anders aan hun hoofd; zij leven onder de armoedegrens en zijn vooral bezig te overleven. Zolang er geen einde komt aan het geweld, is een verbetering van hun situatie niet waarschijnlijk.

Over de auteur:
Lejo Siepe bezocht Libanon verscheidene keren voor zijn boek over de Kruistochten, 'God wil het! In het spoor van de Kruistochten' (Amsterdam, 2005). Sindsdien volgt hij de actuele ontwikkelingen in Libanon op de voet. Hij maakte radioreportages over Libanon voor de Humanistische Omroep en de VPRO.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value