Jouw aankoop maakt het verschil

Kwetsbare Talen

Ginny Naish | Hardcover | 290 pagina's

€ 24,95
  • Wat gaat er verloren als een taal niet meer klinkt?
  • 290 pagina's
  • rijkelijk voorzien van fraaie foto's
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Talen leven. Ze evolueren, passen zich aan en splitsen zich op. Maar wat als een taal met uitsterven bedreigd wordt of niet meer leeft? Dit boek - uitgebracht onder auspiciën van UNESCO - brengt de meest kwetsbare talen in kaart. Met een beschrijving van de situatie rond onder meer het Afroduits, Babuza (Taiwan), Quechua (taal van de Inca’s), Ter Sami (meest bedreigde van de nog resternde Sami-talen) en Ychi (indianentaal, ooit groot taalgebied in het zuidoosten van de VS). Verdwijnende talen vertegenwoordigen een onmisbare bron van informatie over oude beschavingen.

Unesco zet zich in voor het bestuderen, vastleggen en beschermen van deze talen. UNESCO is een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties en levert een bijdrage aan onder meer duurzame ontwikkeling en interculturele dialoog door onderwijs, wetenschap, cultuur en communicatie. Unesco houdt zich ook bezig met onderzoek, behoud en bescherming van bedreigde talen op de wereld.

Over de auteur:
Ginny Naish is auteur en vertaalster met een passie voor reizen en geschiedenis. Daarnaast heeft ze een grote liefde voor taal en is ze gefascineerd door de culturele diversiteit van de wereldbevolking.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers