Jouw aankoop maakt het verschil

Khomeini, Sade en ik

Abnousse Shalmani | Hardcover | 320 pagina's

€ 21,95
  • In een verhaal waarin biografie en fictie door elkaar lopen, doet de auteur verslag van de strijd van Iraanse vrouwen voor vrijheid. 
  • Dit boek gaat over emotionele, seksuele en intellectuele ontwikkeling, verpakt in een sterke, luchtige stijl.
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

In het Teheran van de jaren tachtig weigert een meisje van tien de sluier te gaan dragen, ze komt in opstand tegen de gewoonten van haar land. Haar vader is het met haar eens en in plaats van haar te vragen zich aan te passen, vertrekt het gezin naar Parijs. Daar ontdekt Abnousse Shalmani dat de vrijheid niet is hoe ze die zich had voorgesteld, de strijd is nog net gestreden. Maar nu helpt de Franse literatuur haar om zich te wapenen tegen onrecht en ongelijkheid. De jonge vrouw ontdekt de verhalen van de Sade, Victor Hugo en Colette en vele anderen, en zij helpen haar in haar gevecht tegen de onderdrukking in het algemeen en die van het vrouwelijk lichaam in het bijzonder.

Over de auteur:
Abnousse Shalmani werd geboren in 1977 in Teheran, en vertrok in 1985 met haar familie naar Parijs. Na haar studie geschiedenis was ze werkzaam als journalist, maar algauw keerde ze terug naar haar eerste grote liefde: de literatuur. Dit is haar eerste boek.

Deze roman is ook als e-book verkrijgbaar in deze webwinkel.

Voor meer achtergrondinformatie en tips voor je leesclub, ga hier naar onze Lees Wijzer!

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value