Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Kameroen

Sanne Terlingen | Paperback | 128 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Kameroen ligt tussen de landen Nigeria, Tsjaad, Centraal-Afrikaanse Republiek, Congo-Brazzaville, Gabon en Equatoriaal-Guinea in West-Afrika. De oppervlakte van Kameroen bedraagt 475.442 km². Dat is iets kleiner dan Frankrijk, maar ongeveer 15 maal zo groot als België. De politieke hoofdstad is Yaoundé,  de economische hoofdstad eerder de kuststad Douala.

Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

‘Dit is Kameroen’, verzuchten inzittenden als het busje waarin zij rijden het begeeft. Of als ze uren in de rij staan bij een overheidskantoor. Het is een variant op de kreet ‘Dit is Afrika’, die in de film Blood Diamond te horen is. Het betekent zoiets als ‘Verwacht niet dat alles op rolletjes loopt. Neem het leven zoals het komt.’ In Kameroen vind je al die Afrikaanse facetten waar over geklaagd wordt, vindt de bevolking. In Kameroen valt meer te mopperen dan in Ghana. Kameroen is Afrika in het miniatuur, melden reisbureaus. Daar zit een kern van waarheid in: in het zuiden van het land ligt het op een na natste plekje ter wereld, terwijl in het noorden zeven maanden droogte heerst en de temperatuur oploopt tot boven de 40 graden. In Kameroen wonen moslims, katholieken, christen en heidenen. Het land was een kolonie van Duitsland, Frankrijk en Engeland. Er is een meerpartijenstelsel, maar toch heerst er dictatuur.

Over de auteur:
Sanne Terlingen is freelance journalist en verbleef langere periodes in verscheidene Afrikaanse landen, waaronder Kameroen. Zij publiceerde daarover artikelen in verschillende media, zoals Internationale Samenwerking en NRC magazine. Ze volgt ook de masteropleiding African Languages and Cultures aan de universiteit Leiden.


Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers