Jouw aankoop maakt het verschil

 

Watertanden bij de nieuwe Oxfam Novib kalender 2016!


Hoera! Hij is er bijna, de nieuwe kalender van Oxfam Novib 2016. Dit jaar staat de kalender geheel in het teken van water. Nog even geduld want de nieuwe kalender is vanaf september te verkrijgen! Speciaal voor jou staat hier alvast een voorproefje van de nieuwe Oxfam Novib kalender 2016.

Water

Water is belangrijk, zonder water is er geen leven. Water om de dorst te lessen, de gewassen te laten groeien, verkoeling te geven en je schoon te wassen. En met water is het ooit allemaal begonnen! Een erg toepasselijk thema dus voor het 60-jarig jubileum van Oxfam Novib. De watersnoodramp van 1953 was de aanleiding voor het ontstaan van Oxfam Novib. Nederland ontving na de ramp humanitaire hulp, zelfs van landen als India en Pakistan. Simon Jelsma vond dat Nederland best actiever zou kunnen worden met hulp aan het buitenland. Daarom richtte hij op 23 maart 1956 Novib op!

Water hebben we allemaal nodig, maar het kan ook voor problemen zorgen. Een teveel of tekort aan water brengt een groot deel van de wereldbevolking op de rand van de armoede. In de nieuwe kalender van Oxfam Novib wordt je meegenomen op ontdekkingsreis. Dompel je onder in de wondere wereld van het water!

Een voorproefje

Jawel, deze prachtige foto komt in de Oxfam Novib kalender 2016! Een karavaan kamelen doorkruist het ondiepe water van het Assalmeer in Ethiopië. Ze zijn op weg naar de markten in de Ethiopische hooglanden. De regio van het Assalmeer is een van de warmste plekken op aarde. In dit ruige en uitgestrekte gebied stijgt de temperatuur regelmatig boven de 50 graden en het regent er vrijwel nooit. Het gebrek aan water in deze regio is zo groot dat de lokale bevolking langs de weg bedelt om water. Naar iedere voorbijkomende auto roepen ze ‘Highland, Highland’, het lokale watermerk.

Dit moeilijk begaanbare gebied is bewoond door de nomadenstam van de Afar. Zij trekken met hun vee van de ene naar de andere plek. De Afar leven voornamelijk van veeteelt, maar doen daarnaast ook aan zoutwinning. Het Assalmeer is namelijk het op een na zoutste meer ter wereld, met bijna 35 procent meer zout dan de Dode Zee! De Afar winnen het zout en vervoeren de zoutblokken op de rug van hun kamelen. Op de markten in de Ethiopische Hooglanden verhandelen ze het zout.

 

Jouw kalender

Wil jij als eerst de nieuwe Oxfam Novib kalender 2016 in huis hebben? Kijk dan hier voor actuele informatie en wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Zo’n mooie kalender wil toch iedereen? 

Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers