Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Imboa, de koning en Ifara

Didier Mada BD | Paperback | 32 pagina's

Normale prijs: € 7,95

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,50

  • Een schitterend getekend stripverhaal
  • Een wilde mensenjacht in het hart van het oude Madagaskar
  • De prooi is een koning. De samenzweerders hebben alles voorzien.
  • Alles, behalve . . . .
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Bij deze bewerking van de legende van koning Andriambahoaka en zijn zoon Imboa heeft Didier Mada BD zich niet laten verleiden tot exotisme. Op magistrale wijze toont hij aan dat hij een rasechte avonturenverteller is, die daarbij de legenden en de tradities van Madagaskar niet uit het oog verliest.

Over de auteur:
Didier Randriamanantena (alias Didier Mada BD) werd in 1966 in Antananarivo geboren. Na zijn studie natuur- en scheikunde werd hij karikaturist bij de krant 'MADA' en bij de 'Revue de l'océan indien'. Hij heeft inmiddels een tiental albums op zijn naam staan en verleende zijn medewerking aan meer dan 15 collectieve albums.

Didier is oprichter en, sinds de oprichting in 1993, algemeen secretaris van de vereniging Mada BD Kolontsaina. In 2002 werd hij uitgenodigd op het Festival van Angoulême, waar hij twee door zijn vereniging Mada BD uitgegeven collectieve albums over het Malagassische stripverhaal presenteerde: Sary Gasy en MADA BEDE, ny lasa no miantoka ny ho avy die officieel aan het Stripmuseum werden overhandigd.

Hij won veel nationale en internationale prijzen, waaronder in 2003 in het kader van de wedstrijd Africa e Mediterraneo de Prijs van de stad Bologna voor het album Enfant de rue. In dat jaar organiseerde hij ook in de Nationale Bibliotheek een eerste stripfestival. Als docent striptekenen en schilderen nam hij deel aan een groot aantal evenementen rondom het Afrikaanse stripverhaal, onder meer in Libreville, Brussel, Parijs, Angoulême en München.
Didier Mada, ambassadeur van het Malagassische stripverhaal, leeft tegenwoordig afwisselend in Antananarivo en Parijs, waar hij deelneemt aan de activiteiten van de vereniging 'L'Afrique dessinée'.

Stijl & Thematiek:
In L'apparence, een bijdrage aan de wedstrijd 'Vues d'Afrique', schept Didier door het bijzondere kleurgebruik een droomachtig beeld van een eiland dat als decor voor het verhaal dient. Hij publiceert met name albums over de geschiedenis van Madagascar zoals Nampoinawaarvan de verhalen eerst verschenen in 'L'Express de Madagascar', en Imbora, le roi et Ifarabij de Italiaanse uitgeverij Laï Momo. Anders dan bij zijn karikaturen in de pers heeft hij in zijn albums over de geschiedenis van Madagascar gekozen voor een vooral realistische stijl.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers