Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Het ware gezicht van de oorlog - fotoboek

Zainab Salbi | Hardcover | 256 pagina's

Normale prijs: € 24,90

Nu

Aanbiedingsprijs: € 10,00

  • Indringende verhalen van vrouwen uit Afghanistan, Bosnië, Colombia, Congo, Rwanda en Sudan over hoop tijdens de oorlog en de wil om te leven.
  • Fascinerende, ontroerende foto's
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

'Oorlog is geen computergestuurde raket die inslaat op een digitale landkaart. Oorlog is de kleur van de aarde die in je gezicht explodeert, het gehuil van je smekende kind, de geur van rook en angst. Vrouwen die de oorlog hebben overleefd zijn het bindmiddel dat gezinnen en landen bij elkaar houdt. Als we vrouwen begrijpen, gaan we misschien wat nederiger over oorlogen denken en praten. Misschien wordt het tijd om naar de vrouwelijke kant van de geschiedenis te luisteren.'

In deze doortastende en hartverscheurende reportage neemt Zainab Salbi de lezers mee naar het hart van Afghanistan, Bosnië, Colombia, Congo, Rwanda en Sudan om te luisteren naar de verhalen van vrouwen die elke dag weer het leven van hun familie en gemeenschap redden uit de as van het kwaad. De indringende, ontroerende en fascinerende foto's van Susan Meiselas, Sylvia Plachy en Lekha Singh vertellen daarnaast een eigen verhaal. Met voorwoorden van Fleur Bourgonje en Sylvia Borren.

Over de auteur:
Zainab Salbi (Irak) is oprichter en voorzitter van Women for Women International. Ze geeft regelmatig lezingen over vrouwen in naoorlogse situaties; een onderwerp dat ze ook een aantal keer besprak in de Oprah Winfrey Show. Ze werd door het tijdschrift Times Magazine bekroond als 'Innovator of the Month' en door president Bill Clinton onderscheiden voor haar humanitaire werk. Zij schreef eerder Between Two Worlds: Escape from Tyranny: Growing Up in the Shadow of Saddam (verschenen in 2006 bij Uitgeverij Arena onder de titel De gouden kooi).

Tip: Op 16 september 2016 van 14 tot 17.30 uur vindt in Arnhem in de Eusebiuskerk de 11e conferentie Bridge to the Future plaats, georganiseerd door Stichting War Requiem – Bridge to the Future. De Conferentie Bridge to the Future zal dit jaar gaan over Vrouwen en Oorlogsgeweld. De conferentie wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds. Aanmelden is noodzakelijk en kan via www.bttf.nl. Er wordt een financiële bijdrage naar draagkracht gevraagd.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers