Jouw aankoop maakt het verschil

Het vergeten dat ons wacht

Héctor Abad | Hardcover | 288 pagina's

€ 19,90
  • Een relaas van de hechte en intieme relatie tussen vader en zoon
  • Een portret van een jongeman die opgroeit in een gewelddadige samenleving
  • Over twee Colombiaanse families die in politiek en religieus opzicht volkomen tegengesteld zijn
  • Over de tumultueuze geschiedenis van Colombia
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Meer dan twintig jaar duurde het voordat Héctor Abad de moed vond om dit boek te schrijven, dat gaat over de moord op zijn vader. Het resultaat is een louterende roman over een man die vocht tegen onderdrukking en ongelijke rechten en dat moest bekopen met zes kogels in zijn hoofd, in koelen bloede afgevuurd door een sluipschutter.
Daarnaast is het boek een relaas van de hechte en intieme relatie tussen vader en zoon, en een portret van een jongeman die opgroeit in een gewelddadige samenleving. Abad schetst een kleurrijk beeld van twee Colombiaanse families die in politiek en religieus opzicht volkomen tegengesteld zijn - van verstokte atheïsten tot diepgelovigen, van uiterst rechts tot maoïstisch links, van Opus Dei tot bevrijdingstheologie.
Een uniek relaas van de recente tumultueuze geschiedenis van Colombia, en van het voortdurende gevecht dat wordt gevoerd om het tij te keren, vrede te stichten en het vaandel van humanisme hoog te houden.

Over de auteur:
Héctor Abad (Colombia, 1958) studeerde medicijnen, filosofie en journalistiek. Na zijn schorsing van de universiteit - wegens het schrijven van een onterende tekst over de paus - verhuisde Abad naar Italië. In 1987, kort nadat hij terugkeerde naar zijn vaderland, werd zijn vader door de paramilitairen vermoord. Hij was vijf jaar lang columnist van het Bogotaanse weekblad Semana en stapte in mei 2008 over naar de herrezen El Espectador, de oudste krant van Colombia.

Mijn meest enerverende literaire ervaring van de laatste jaren (Mario Vargas Llosa).

TIP: De auteur gaf op 29 oktober 2015 om 19.30 uur de Spinozalezing op de UvA in Amsterdam (voertaal: Spaans). Toegang is gratis, wel reserveren: cultutr@cervantes.es

TIP: De auteur was te gast op 16 juni 2016 bij Border Kitchen in Den Haag.  Op deze dag verscheen de nieuwe roman De geheime droom van het land van Héctor Abad.

De auteur verblijft momenteel in Nederland als gast bij het NIAS in Wassenaar. Lees hier interview met deze auteur.

 

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value