Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Het rode hart

Zakes Mda | Hardcover | 384 pagina's

Normale prijs: € 22,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 10,00

  • Dit heerlijke Zuid-Afrikaanse liefdesverhaal vol beeldend, ritmisch taalgebruik, voert je terug naar
  • de 19e eeuwse Xhosa-cultuur, een gemeenschap die moeite heeft met de opdringende moderne tijd
  • Met hart van roodheid wordt een plek bedoeld waar de mensen nog altijd de Xhosa-traditie waarderen en praktizeren.

Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

De strijd tussen platteland en stad, traditie en vernieuwing is een steeds terugkerend thema bij Mda: een proces dat in het hedendaagse Zuid-Afrika met vallen en opstaan gepaard gaat.

In een Xhosa-dorp in Oost-Kaap is al meer dan 150 jaar een vete aan de gang. Het al dan niet geloven van een voorspelling die profetes Nongqawuse omstreeks 1850 deed, heeft de plaatselijke bevolking verdeeld in gelovers en niet-gelovers. Anderhalve eeuw later blijkt de vete niet aan impact te hebben ingeboet. De strijd is getransformeerd in een eigentijds conflict over bescherming van het leefgebied en het milieu. De oorspronkelijke titel Heart of redness verwijst volgens de auteur naar een uitdrukking van de Xhosa's. Met hart van roodheid wordt een plek bedoeld waar de mensen nog altijd de Xhosa-traditie waarderen en praktizeren.

Over de auteur:
Zakes Mda, schrijver en toneelschrijver, ontving de meest belangrijke Zuid-Afrikaanse prijzen voor zijn literaire werk. Hij is geboren in 1948. Als zoon van een ANC-activist woonde hij meer dan 30 jaar in ballingschap in onder meer Lesotho, Engeland, Zwitserland en de USA. Hij keerde in 1995, na de eerste mulit-raciale verkiezingen terug naar Zuid-Afrika. Hij werkte aan de Yale Universiteit als gast professor en aan de Universiteit van Vermont. Hij werkt momenteel als schrijver van toneelstukken voor the Market Theatre in Johannesburg.
Zijn romans Rouwer van beroep (Ways of dying) verscheen in 2004 bij De Geus en in 2007 De walvisroeper (The whale caller).

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value