Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Het getal Fu

Ayu Utami | Hardcover | 544 pagina's

Normale prijs: € 24,99

Nu

Aanbiedingsprijs: € 12,50

Het getal Fu laat de veranderingen zien die zich in de Indonesische maatschappij aan het voltrekken zijn. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

De vrienden Parang Jati en de jonge bergbeklimmer Yudi zijn vaak te vinden in de bergen van Oost-Java. Tijdens het klimmen verbeeldt Yudi zich regelmatig een verleidelijke gedaante voor zich te zien, een vrouw met een wolvengezicht, die hem een magisch getal toefluistert: het Fu getal.
Deze mystieke ervaring lijkt een scherp contrast te vormen met de politieke betrokkenheid van zijn vriend Parang Jati en zijn verbeten strijd tegen fanatieke religieuze groeperingen.

Over de auteur:

De maatschappelijk geëngageerde Ayu Utami (Indonesië, 1968) is inmiddels de belangrijkste schrijfster in Indonesië geworden en geniet (vooral onder jongeren) veel nationaal- en internationaal aanzien.  Ayu Utami woonde tot na haar lagere schooltijd op Java. Later studeerde zij Russische Letterkunde aan de Universitas Indonesia. Ayu Utami werkt als journaliste voor het kunsttijdschrift Kalam. De onverholen politieke boodschap van haar debuutroman Samans missie veroorzaakte veel opschudding aan de vooravond van de val van president Soeharto. Het boek beleefde verschillende herdrukken en werd uitgeroepen tot beste roman van Indonesië.  Bij Uitgeverij De Geus verscheen Samans missie en in 2003 de roman Larung. In 2000 won Utami de Prins Claus Award. 

Bekijk ook de leeswijzer van deze roman 

tip: ook als e-book leverbaar in deze webshop.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value