Jouw aankoop maakt het verschil

Hannah

Hannah

Ronaldo Wrobel | Hardcover | 288 pagina's

€ 19,95
Het verhaal gaat over een onbeantwoorde liefde, maar tegelijkertijd doet het het Joodse milieu in Rio de Janeiro in de jaren dertig herleven. Meer informatie
Dit product is momenteel niet op voorraad, wij verwachten dat het product snel weer leverbaar is.
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Rio de Janeiro 1936. Het dictatoriale regime van Getúlio Vargas jaagt op communisten en houdt de Joodse immigrantengemeenschap in Rio scherp in de gaten. Correspondentie wordt onderschept en gecensureerd. De Pools-Joodse schoenmaker Max Kutner moet onder politiedwang brieven uit het Jiddisch vertalen. Hij wordt halsoverkop verliefd op een van de brievenschrijfsters, Hannah, die correspondeert met haar zus in Argentinië. Hij struint alle plaatsen af die ze noemt in haar brieven, in de hoop haar te vinden en slaagt daar ook in. Max raakt verstrikt in een ingenieus netwerk van prostitutie, sociaal werk, spionage en contraspionage. De ware Hannah blijkt helemaal anders dan hij zich had voorgesteld.

Over de auteur:
Ronaldo Wrobel (Brazilië, 1968) is schrijver en advocaat en woont in Rio de Janeiro. Hij is opgegroeid met de verhalen van zijn uit Oost-Europa afkomstige Joodse familie, over het leven in Rusland en Polen aan het begin van de twintigste eeuw en over de migratie naar Brazilië. Wrobels Joods-zijn beïnvloedt in sterke mate zijn schrijven. Hannah is zijn eerste naar het Nederlands vertaalde roman.

Voor meer achtergrondinformatie, verwijzen wij je graag naar de Lees Wijzer!

tip: dit boek is ook als e-book verkrijgbaar in deze webwinkel.

 

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value