Jouw aankoop maakt het verschil

Halsketting - zaden in flesje

€ 14,95
 • een verantwoord sieraad om je hals
 • gevuld met zaaigoed uit Zimbabwe
 • handgemaakt door kunstenaar Spruitje
 • draag bij aan een betere wereld
 • vertel het verhaal van Oxfam Novib door...
Meer informatie
 • Binnen 48 uur verstuurd
 • Verzendkosten €3,95
" wat een pracht van een kado. Hier ga ik voor sparen. Ik heb al iemand op het oog om weg te geven. "
Lees meer
- rachel de haan
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Zaden zijn het begin van al het leven. Maar van wie zijn de zaden nou eigenlijk? Vaak zijn ze in handen van grote internationale zadenbedrijven die arme boeren hoge oogstopbrengsten beloven. Het tegendeel is echter waar. Oogsten uit deze commerciële zaden mislukken vaak door de extreme weersomstandigheden. Zoals in Zimbabwe, ooit de graanschuur van Afrika, met armoede en hongersnood tot gevolg. Daarom heeft Oxfam Novib veldscholen opgericht waar boeren zelf hun zaden ontwikkelen die wél oogst leveren bij extreem weer. Zo leren boeren weer de baas worden over hun eigen zaden.
Met deze ketting support je deze boeren.

Share a Seed!

Door deze unieke ketting te dragen kun je het verhaal over het belang van biodiversiteit doorvertellen, niet alleen voor de kleine boeren in Zimbabwe maar ook voor ons in Nederland, voor de hele wereld.
De zaden blijven goed in deze ketting en op deze manier draag je figuurlijk een diversiteit aan zaden bij je. Zo ontstaat een directe connectie tussen het project in Zimbabwe en de campagne hier in Nederland.

p.s. In elk flesje zitten een paar zaadjes, deze kleine hoeveelheid is absoluut niet van invloed op de hongersnood of het aantal zaden dat boeren nodig hebben voor een nieuwe oogst. Het gaat echt om de symboliek: wees je bewust van het belang van goede zaden voor de boeren in Zimbabwe en de biodiversiteit.

n.b. Je krijgt na aankoop een uniek exemplaar in handen. De flesjes worden met de hand gevuld met verschillende zaden door de de kunstenaar Spruitje. Het flesje met zaden zoals afgebeeld is slechts een voorbeeld. Het sieraad kan niet geruild worden.

Productinformatie:

 • Lengte ketting: ca. 40 cm
 • Materiaal ketting: messing
 • Lengte flesje:  ca. 4 cm
 • Materiaal flesje: glas
 • Flesje bevat zaad uit Zimbabwe
 • Ketting is bevestigd aan karton met daarop informatie over Share a Seed project 

Fotografe Sacha de Boer bezocht in Zimbabwe de ‘Farmer Field Schools’ van Oxfam Novib en partner CTDT. Hier leren boeren, vooral vrouwen, om zelf zaden te kweken die goede oogsten opleveren bij het veranderende klimaat. De arme boeren kopen vaak commerciële zaden van grote bedrijven omdat ze hoge opbrengsten beloven. Maar de oogsten uit deze zaden mislukken vaak door extreme weersomstandigheden. Zoals in Zimbabwe, ooit de graanschuur van Afrika, maar nu geteisterd door droogte. Met als gevolg de huidige hongersnood. Dankzij een extra bijdrage van de Nationale Postcode Loterij ontwikkelen en delen deze vrouwen een diversiteit aan zaden die beter bestand zijn tegen klimaatverandering en daarmee verbeteren de oogsten en de algehele leefomstandigheden.

De foto's van Sacha de Boer worden tentoongesteld in de reizende foto-expositie 'Share a Seed' - te zien van 11 tot en met 25 mei 2016 op het openbare plein bij Artis in Amsterdam. Verder 8-10 juli North Sea Jazz Festival (Rotterdam), Markthal 8 juli (12-19 uur) in Rotterdam, 19-21 augustus Lowlandsfestival (Biddinghuizen) Wereldvoedseldag 16 oktober (13-21 uur Schouwburgplein, Rotterdam).

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

" wat een pracht van een kado. Hier ga ik voor sparen. Ik heb al iemand op het oog om weg te geven. "
rachel de haan

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value