Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Guatemala

Cees Zoon | Paperback | 129 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Guatemala is het meest westelijke land van Midden-Amerika, de iele landstrook die Noord- en Zuid-Amerika verbindt. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Guatemala is een land van veel geweld. Natuurgeweld in de vorm van aardbevingen, vulkaanuitbarstingen en orkanen. Maar ook menselijk geweld is een constante in de geschiedenis van het land. Na 36 jaar burgeroorlog brachten de vredesakkoorden die in 1996 werden getekend nieuwe hoop. Van alle veranderingen die toen werden beloofd is vooralsnog echter maar weinig terechtgekomen.
Ongeveer de helft van de bevolking van Guatemala stamt direct af van de bouwers van een van de grote precolumbiaanse culturen in Amerika. Het land telt meer dan twintig verschillende volken met Maya-wortels en een voortlevende Maya-cultuur. Met de komst van de Spaanse kolonisten werden de ind­genas (inheemsen) gedegradeerd tot tweederangs burgers, en dat zijn ze vandaag de dag nog altijd. Verbetering van hun situatie en beëindiging van hun stelselmatige discriminatie is een voorwaarde voor de verdere ontwikkeling van Guatemala.

Over de auteur:
Cees Zoon is correspondent van de Volkskrant in Latijns Amerika. Hij is hispanist, met als specialisatie de literatuur en geschiedenis van Latijns-Amerika. Eerder werkte hij onder meer als correspondent in Spanje en Midden-Amerika.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers