Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Een eeuwigheid in Tanger

Eyoum Ngangué | Paperback | 48 pagina's

Normale prijs: € 9,95

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,50

  • Een stripverhaal over bootvluchtelingen
  • Een stripverhaal vertelt door een jonge Afrikaan
  • Hij staat symbool voor het drama dat zo veel mensen overkomt die aan de poort van Europa kloppen
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Hoofdpersoon in dit stripverhaal is de jonge Afrikaan uit Gnasville (een imaginaire stad, die model staat voor alle grote Afrikaanse steden), die in het Marokkaanse Tanger belandt, recht tegenover het Spaanse Tarifa gelegen. In Tanger kijken potentiële immigranten uit over de Straat van Gibraltar en dromen van kleine sloepen en rubberbootjes waarmee ze de Marokkaanse kustwacht en de Spaanse Guardia Civil omzeilen. Dit verhaal herinnert ons aan de banden tussen Europa en het Afrikaanse continent. Een verhaal dat nu van binnenuit wordt verteld en symbool staat voor het drama dat zo veel mensen overkomt die aan de poort van Europa kloppen.

De tekenaar:
Faustin Titi (1971) is afgestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Abengourou (Ivoorkust). Daarna gaat hij werken voor diverse communicatieagentschappen in zijn land en wordt hij illustrator en karikaturist voor verschillende tijdschriften. Eerst in Abidjan, daarna in Europa.

Hij heeft met name gewerkt voor Le Courrier ACP-UE, La Gazette de la Francophonie, Grain de Sel en Gri-Gri International. Als stripauteur ontvangt hij tijdens het stripfestival van Angoul?me in het jaar 2000 een nominatie. In Europa krijgt zijn verhaal Le flic de Gnasville(scenario van Eyoum Ngangué) de eerste prijs in de categorie mensenrechten van het concours Africa e Mediterraneo.

De tekstschrijver:
De journalist Eyoum Ngangué (1967), is uitgave-coördinator geweest bij Messager-Popoli (een tweewekelijkse, satirische en getekende versie van de Messager). Hij wordt door de overheidscensuur in de gevangenis gezet en verlaat Kameroen na zijn vrijlating in 1997. Sindsdien woont hij in Parijs, waar hij voorzitter is van de JAFE (Journalistes Africains en Exil).

Als freelance journalist heeft hij gewerkt voor Le Courrier ACP-UE, Le courrier de l'Unesco, Mondo e Missione. Hij levert bijdragen aan Radio Libertaire en Radio France Inter. Hij is de vaste scenarist van Faustin Titi, met wie hij tijdens het Festival van Angoulême is genomineerd. In de editie 2003-2004 van de prijs Africa e Mediterraneo ontvangt hij de eerste prijs in de categorie mensenrechten.

 

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast