Jouw aankoop maakt het verschil

Drie sterke vrouwen

Marie Ndiaye | Hardcover | 288 pagina's

€ 19,90
  • Drie sterke vrouwen verenigt drie verhalen over het leven van drie Senegalese vrouwen.
  • Zij krijgen allen te maken met het kwaad, met leugens, bedrog en vernedering.
  • Ongelooflijk prachtig boek waarna je nooit meer onbewogen kijkt naar het lot van Afrikanen die illegaal de oversteek proberen te maken naar fort Europa (Linda 2014)
  • Winnares Prix Goncourt (2009)
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Eenzaamheid en stilte zijn de pijlers van Drie sterke vrouwen, de schitterende roman van de Frans-Senegalese schrijfster Marie Ndiaye, een voorlopig hoogtepunt in haar omvangrijke oeuvre van romans, essays en toneelstukken. Haar taal is onnavolgbaar, ritmisch en klankrijk, haar zinnen melodieus, lang en doorwrocht. In haar scherpe dialogen blijft het wezenlijke vaak ongezegd, zodat je actief aan het werk wordt gezet. Ndiaye speelt met de lezer, ze weet precies wat hij wil, maar zet hem op het verkeerde been, en is in staat subtiel het proces van identificatie te verstoren. Hoe kan een schrijver wreedheid en onrecht in woorden vangen zonder journalistieke middelen, lijkt steeds de vraag te zijn die Marie Ndiaye zich stelt.

Drie verhalen, drie vrouwen. Ze heten Norah, Fanta en Khady Demba. Norah wordt door haar vader gesommeerd naar Afrika af te reizen en ziet daar de ware aard van deze tirannieke man. Fanta, onderwijzeres Frans in Dakar, reist haar man achterna naar Frankrijk en volgt zo het pad van haar tot mislukking gedoemde huwelijk. Khady Demba, een jonge en levenlustige vrouw, reist geheel berooid naar haar nichtje Fanta in Frankrijk.

Ieder van deze drie vrouwen vecht om haar waardigheid te behouden in de vernederende omstandigheden die het leven hun telkens weer voorschotelt.

Over de auteur:
Marie NDiaye (1967) is de dochter van een Franse moeder en een Senegalese vader. Nog voor haar achttiende debuteerde zij met De jonge Z. In november 2009 won zij met haar roman Drie sterke vrouwen de Prix Goncourt, de meest vooraanstaande literaire prijs van Frankrijk. Zij is de eerste zwarte vrouw die deze prijs in ontvangst heeft mogen nemen.

Tip: ook als e-book in deze webwinkel verkrijgbaar.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value