Jouw aankoop maakt het verschil

De vertrapten

Evelio Rosero | Hardcover | 160 pagina's

€ 17,90
  • 'Deze Colombiaanse roman is een genot om te lezen en een echte pageturner' - Francisco Goldman
  • Juist in de afstandelijke en bijna laconieke toon waarmee de auteur de hoofdpersoon zijn verhaal laat vertellen, heeft deze korte maar indrukwekkende roman zijn grootste kracht en weet hij een aan al te alledaagse verschrikking een gezicht te geven dat men niet gemakkelijk vergeet.
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Wanneer je op zoek zou gaan naar Evelio Rosero’s boeken in zijn eigen land, zou je nauwelijks een exemplaar vinden. Zijn werk wordt succesvol geweerd door de autoriteiten om zijn kritische stem en zijn nauwgezette weergave van de gebeurtenissen in Colombia.
In De vertrapten maken we kennis met Ismael, een gepensioneerde leraar die in een klein Colombiaans dorp woont. Hij slijt zijn dagen met het plukken van sinaasappels, het bewonderen van mooie vrouwen en lijkt een idyllisch leven te lijden.
Dan wordt het dorp aangevallen en geplunderd door een obscure militie. Ismael wordt betrokken in de onrusten en verliest daardoor zijn verstand. De gruwelheden waar de inwoners van het dorp mee geconfronteerd worden, zijn aan de orde van de dag in Colombia. Dorpsbewoners worden ontvoerd, vermoord, of ze verdwijnen in de handen van schimmige groeperingen; guerrillas, Paramilitairen en drugshandelaren.
Rosero beschrijft niet alleen de verschrikkelijke realiteit van een land dat verscheurd wordt, maar kruipt in het hoofd van een man die langzaam waanzinnig wordt als gevolg van het geweld en de onvoorspelbaarheid van de strijd. In dit verhaal wordt niemand gespaard en niemand beschermd. Ook de lezer niet.

Over de auteur:
Evelio Rosero (Bogotá 1958) studeerde Sociale Communicatie aan de Externado Universiteit van Colombia. Hij schreef eerder romans, korte verhalen en jeugdliteratuur. In 2009 werd De vertrapten bekroond met de Tusquets Internationale Prijs voor Literatuur en The Idependent Foreign Fiction Prize.

tip: Ook verkrijgbaar in deze webwinkel De drie Lilia's.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value