Jouw aankoop maakt het verschil

De pauw huilt

Hong Ying | Hardcover | 288 pagina's

€ 22,50

Een gerespecteerd wetenschapster keert terug naar haar geboortestreek en wordt geconfronteerd met haar jeugd, haar huwelijk en de omstreden Drieklovendam.

Dit politieke en seksueel geladen verhaal over de Chinese Liu geeft een zelfdzame en facinerende kijk op het hedendaagse China.

Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Dit is de enige roman uit China zelf over het betwiste project van de Drieklovendam. Het boek is in China doodgezwegen, zelfs tijdens de eerste overstromingen van het reservoir. Hong Yings eerdere roman K: The Art of Love werd verboden in China na een aanklacht tegen de schrijfster over de herkenbaarheid van haar personages. Hong Ying 'won' de zaak echter en mocht haar boek opnieuw uitgeven onder een andere titel (the English lover) met andere namen voor de hoofdpersonages.

Een politiek en seksueel geladen verhaal over een Chinese vrouw, Liu. Zij is een gerespecteerd wetenschapper en bezoekt voor het eerst sinds haar jeugd haar geboortestreek. De reden van haar komst is tweeledig; aan de ene kant een aantal onopgeloste zaken uit haar jeugd en aan de andere kant het feit dat ze haar man verdenkt van ontrouw. Hij is gestationeerd bij het project van de Drieklovendam, vlakbij haar geboortedorp. Wat volgt is een confrontatie met haar eigen veelbewogen jeugd en haar verwikkeling in de protesten van de lokale bevolking van Liang County tegen de Dam. Liu moet haar frustraties uit haar jeugd onder ogen zien, waarbij ze onverwacht merkt dat ze kan terugvallen op haar boeddhistische geloof en haar ontdekking dat heden en verleden onontkoombaar met elkaar zijn verbonden.

Over de auteur:
Hong Ying (Chingqing 1962) was het zesde kind in een gezin van acht, dat grote armoede kende tijdens de hongersnood en de Culturele Revolutie. Hong Ying verliet China na het Tiananmen-protest als een van de vele dissidenten en had geluk dat ze niet werd vermoord. Ze verhuisde naar Engeland met haar man, iemand die 'de zwartheid van haar wonden kon helen.' (Vogue, juni 1999) Ze schrijft met een directheid die soms haast wreed is, met als hoofdthema's waarheid en liefde..


Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value