Jouw aankoop maakt het verschil

sale

De hemel boven Vietnam

Duong Thu Hong | Hardcover | 704 pagina's

Normale prijs: € 29,90

Nu

Aanbiedingsprijs: € 15,00

  • Een roman over een verboden liefde in tijden van oorlog, geïnspireerd op het leven van Vietnams grote leider Ho Chi Min
  • Dit is Duong Thu Huongs masterpiece. Een trefzekere, vloeiende en kunstrijke reis tussen heden en verleden (Livres Hebdo)
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Een oude man, die Monsier Le President wordt genoemd - is in gedwongen retraite op het Vietnamese platteland. Ooit was hij een belangrijke, machtige man die het land moest leiden. Nu vervalt hij vaak in overpeinzingen en dwalen zijn gedachten af naar vroeger. Herinneringen aan zijn jeugd borrelen op; mooie herinneringen maar ook schaamte en verdriet.
De oude man herinnert zich hoe hij lang geleden hopeloos verliefd werd op een jonge vrouw met wie hij een leven wilde beginnen. Maar dat lieten zijn landgenoten, zijn partijgenoten, niet toe. Hij was uiteindelijk de vader van de natie en hij moest zijn land leiden. ´De president´ gaf toe en de vrouw werd geëxecuteerd en haar kinderen werden verborgen.
Bij alle herinneringen komt het beeld van een land in oorlog naar boven: de gevechten in de bossen, het communistische bewind, armoede en dood.

Over de auteur
Duong Thu Huong (Vietnam, 1947) is een toonaangevende auteur in het hedendaagse Vietnam. In 1985 werd haar eerste roman Voorbij de illusies gepubliceerd, waarvan in Vietnam meer dan 100.000 exemplaren werden verkocht. Nadat Huong in haar tweede roman kritiek had geleverd op de Vietnamese regering, werd ze in 1989 uit de Communistische Partij verbannen. Huongs oeuvre is inmiddels wereldwijd met succes vertaald. In 2007 is in de Oxfam Novib/De Geus romanreeks de vijfde roman van deze auteur De schim van mijn liefdeverschenen. De auteur leeft tegenwoordig in Frankrijk. De auteur ontving in 2001 de Prins Claus Award en in 2005 de Oxfam Novib Pen Award.

TIPS
Deze titel is ook als e-book verkrijgbaar in deze webwinkel
Bekijk ook: De leeswijzer van De hemel boven Vietnam

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value