Jouw aankoop maakt het verschil

De grenzeloze smaken van Nederland

Drees Koren | Hardcover | 224 pagina's

€ 19,95
  • De makers van dit kookboek hebben zich in een culinair en cultureel avontuur gestort.
  • Het resultaat hiervan is een van de kleurrijkste kookboeken van 2013.

 

Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Schuif aan en eet mee met de verschillende culturen in ons land: van Poolse tot Iraanse en Surinaamse Nederlanders. Ook bekende Nederlanders delen hun eetherinneringen uit hun land van oorsprong.
Ontdek niet alleen heerlijke, traditionele gerechten, maar leer ook meer over de culinaire achtergrond van onze buren. Grappige verschillen worden blootgelegd, handige do’s en don’ts wijzen je de weg aan tafel. Het hoofdingrediënt van dit boek: de verbinding die samen eten met zich meebrengt.

Over de auteur en fotograaf:
Drees Koren, freelance (culinair) journalist, werkte eerder mee aan de Foodprint Stadsgids Den Haag, over de culinaire identiteit van de stad en het Insectenkookboek. Ze schreef columns over eten in het tijdschrift Green2 en publiceerde over haar binnen- en buitenlandse culinaire avonturen in onder meer Bouillon! Magazine, Tulp Magazine en NRC Next.

Zelfstandig fotograaf Floris Scheplitz was in een vorig leven bioloog, met een liefde voor culturele antropologie. Floris fotografeert voor VisionsPictures, verzorgde de food-fotografie van het Insectenkookboek en de cover van Dit is geen kookboek, de culinaire piraterij van André Amaro. Hij maakte reisreportages over bestemmingen van Zuidoost Zweden tot Zuid-Afrika.

tip: recept bara (blz. 189) moet een flinke hoeveelheid warm water toegevoegd zodra bakmeel erbij gaat. Anders wordt het deeg niet soepel.
leuk om te weten: dit kookboek werd in 2014 genomineerd voor de Gourmand World Cookbook Awards.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value