Jouw aankoop maakt het verschil

De geheime droom van het land

Héctor Abad Faciolince | E-book | 416 pagina's

€ 10,99
Een klassiek vertelde familiekroniek over de rauwe realiteit van Colombia van een van de belangrijkste Zuid-Amerikaanse schrijvers van nu. Meer informatie
  • Direct te downloaden na aankoop
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Wanneer matriarch Ana Ángel overlijdt op La Oculta, het familielandgoed in een paradijselijk stukje Colombia, doen haar drie kinderen een voor een de roerige geschiedenis van hun geliefde huis uit de doeken. De voormalige koffieplantage ligt in een gebied dat sinds de jaren tachtig werd beheerst dor guerrillastrijders en paramilitairen; het was er zo gevaarlijk dat de jaarlijkse kerstbijeenkomst van de familie vaak niet door kon gaan. Dochter Eva heeft moeten vluchten toen paramilitairen het huis in brand staken; dochter Pilars zoon werd door hen ontvoerd. Terwijl hun broer Antonio zich verdiept in de geschiedenis van La Oculta, is ook de toekomst van het huis lang niet zeker.

Over de auteur:
Héctor Abad (Colombia 1958) studeerde medicijnen, filosofie en journalistiek. Zijn eerste boek Het vergeten dat ons wacht (uitgave 2010 De Geus/Oxfam Novib) schreef hij over de moord op zijn vader door Colombiaanse paramilitairen. Abad won verschillende prijzen, zowel voor zijn literaire als voor zijn journalistieke werk.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value