Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Bulgarije

Raymond Detrez | Paperback | 129 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Het grootste land op de Balkan. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

In het noorden grenst Bulgarije aan Roemenië, in het oosten aan de Zwarte Zee, in het zuiden aan Turkije en Griekenland, en in het westen aan Macedonië en Servië.

De opname van Bulgarije in de Europese Unie is feitelijk de afsluiting van een eeuwenlang proces van gestage integratie. Dat sommige Europeanen nog altijd de Europese identiteit van hun land in twijfel trekken, is voor veel Bulgaren een regelrechte belediging. Wel zal het nog ettelijke jaren duren voor Bulgarije hetzelfde economische niveau en dezelfde levensstandaard als de oude EU-lidstaten heeft bereikt. Veel oudere Bulgaren hebben het moeilijk met de problemen die de transitie met zich meebrengt, maar de jongere generatie past zich grotendeels snel en zonder veel moeite aan de nieuwe situatie aan. Ze nemen liever hun lot in eigen handen, in plaats van te wachten tot de overheid over de brug komt zoals hun ouders zijn gewend te doen. Niet de intellectuelen of politici, maar zij zijn de motor achter de maatschappelijke processen die Bulgarije uit het slop kunnen halen.

Over de auteur:
Raymond Detrez (1948) is hoogleraar Oost-Europese Geschiedenis en cultuurgeschiedenis aan de Universiteit van Gent en docent Geschiedenis van de Balkan aan de KU Leuven. Hij studeerde Oost-Europese Taalkunde en Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Gent en Bulgaarse Taal- en Letterkunde in Sofia en was daarna vele jaren als programmamaker verbonden aan Radio-3 van de BRTN. Detrez publiceerde enkele standaardwerken over de Balkan. Over Bulgarije publiceerde hij de studie Historical Dictionary of the Republic of Bulgaria (1997).

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers