Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Brazilië

Marcel Bayer | Paperback | 129 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Een groot en modern land. Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Een van de snelst groeiende economieën ter wereld en een van de leiders van de opkomende ontwikkelingslanden. Je zou zeggen dat er voor een ontwikkelingsorganisatie als Oxfam Novib dus weinig te doen valt. Het tegendeel is waar. Hoewel het land rijk is, moet bijna een kwart van de Brazilianen rond zien te komen van minder dan anderhalve euro per dag. Honderdduizenden kinderen leven als ratten op straat. Vrouwen worden nog altijd gediscrimineerd. Oxfam Novib-partner Rede Mulher de Educaçao - Netwerk voor de ontwikkeling van de vrouw - werkt hard aan veranderingen. Vera Vieira, coördinator van Rede Mulher: 'Wie in vrouwen investeert, haalt maximaal rendement uit elke cent. Als je het inkomen van vrouwen verhoogt, krijgt haar gezin het beter. Ontwikkeling van vrouwen zorgt voor minder geweld op straat, voor minder armoede, minder onrecht. Dankzij opgeleide vrouwen gaan er meer kinderen naar school. Landen die vrouwenrechten erkennen en respecteren, groeien economisch sneller en kennen minder corruptie. Onderzoeken van de Wereldbank bewijzen het.' Tevens steunt Oxfam Novib Rede Mulher met projecten tegen geweld tegen vrouwen. Zo zijn er 341 politiebureaus voor vrouwen en 81 blijf-van-mijn-lijf-huizen opgericht. Ook zijn er nu 48 centra waar vrouwen terechtkunnen voor emotionele, psychologische, juridische of andere steun. Bij elkaar niet veel in een land met 187 miljoen inwoners, maar wel een begin. Oxfam Novib steunt meerdere projecten in Brazilië. Onderwijsprojecten, bijvoorbeeld, in het arme zuiden van het land. En projecten van bewoners van het Amazonegebied die hen helpen het woud op een verantwoordelijke manier te exploiteren. Zo komt de rijkdom ervan voor lange duur ten goede aan het land. In dit deel lees je alles over de achtergronden van een fantastisch land met een enorm potentieel.

Over de auteur:

Marcel Bayer studeerde sociale geografie aan de Universiteit Utrecht. Hij is publicist en als docent verbonden aan de Hogeschool van Utrecht, Faculteit Communicatie en Journalistiek. Hij bezoekt Brazilië regelmatig. Als journalist, met publicaties over Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, en als auteur van Dominicus reisgidsen toont hij bevlogenheid, maar ook een kritische houding.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers