Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Bitter Seeds (dvd)

Micha X. Peled | 76 minuten pagina's

Normale prijs: € 9,95

Nu

Aanbiedingsprijs: € 7,50

  • Deze prachtige film laat op indringende wijze zien hoe hard boeren in India moeten vechten voor een normaal bestaan.
  • De film volgt een tienermeisje dat journaliste wil worden.
  • Haar grote wens is om de wereld duidelijk te maken wat de werkelijke prijs is van genetisch gemodificeerde landbouw.
  • De film duurt 76 minuten.
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Manjusha Amberwar hoopt haar eerste artikel te publiceren in het lokale krantje, maar deze ambitie valt haar niet licht. Haar hele familie is erop tegen en ook het onderwerp stemt niet vrolijk: een zelfmoordepidemie onder Indiase katoenboeren, onder wie haar eigen vader. Deze boeren zijn overgestapt op genetisch gemanipuleerde zaden van het Amerikaanse bedrijf Monsanto, maar de nadelen blijken groot. De kosten voor mest en pesticiden blijken vele malen hoger dan verwacht. Bovendien verbruiken de zaden meer water, terwijl de boeren in dit droge gebied aangewezen zijn op de regen en dus zelden een goede oogst hebben.


Bitter Seeds is het slotstuk in een trilogie van regisseur Micha X. Peled over globalisering, na Store Wars: When Wal-Mart Comes to Town en China Blue. Naast Amberwar volgt hij een boer die strijdt voor het behoud van zijn kleine stukje land. Zo geeft hij een gezicht aan de slachtoffers van opportunistische multinationals. Oordelen laat Peled over aan de kijker zelf; hij laat zijn hoofdpersonen enkel hun verhaal doen, zonder aangedikte sentimenten.

Deze film van Micha X. Peled werd laaiend enthousiast ontvangen op IDFA en andere filmfestivals. En terecht! De prachtige film laat in 76 minuten op indringende wijze zien hoe hard boeren in India moeten vechten voor een normaal bestaan. Daarnaast volgt Peled een tienermeisje dat journaliste wil worden. Haar grote wens is om de wereld duidelijk te maken wat de werkelijke prijs is van genetisch gemodificeerde landbouw.

VS/India, 2011
Speelduur: 76 minuten
Nederlands, Engels & Indiaas gesproken, Nederlands ondertiteld
Regio 2
Dolby 2.0
16:9 Anamorf

 

Een laatste update over de hoofdpersonen
Ram Krishna's dochter, Sawpna, is getrouwd. Ondertussen heeft zij haar eerste baby gekregen. Ram Krishna zelf raakte gewond aan zijn been en kon twee maanden niet werken, maar hij is nu beter en heeft nog steeds zijn eigen land. Manjusha is student journalistiek aan de Nagpur Universiteit. Naar aanleiding van een artikel over haar in deTimes of India, werd ze uitgenodigd voor een talk show op televisie, maar dit werd afgezegd.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers