Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Birma (Myanmar)

Hans Hulst | Paperback | 130 pagina's

Normale prijs: € 14,50

Nu

Aanbiedingsprijs: € 2,95

Birma heeft als bijnaam 'het gouden land', vanwege de natuurlijke rijkdommen. Eigenlijk zou Birma, dankzij de vruchtbare landbouwgronden en rijke bodemschatten als olie, gas, teak en edelstenen, het economisch succesnummer van Zuidoost-Azië moeten zijn. Ook zou het land met z'n vriendelijke bevolking, prachtige natuur ennog grotendeels onaangetaste cultuur een toeristische trekpleister van allure kunnen zijn. De realiteit is echter dat Birma tot de armste landen in de wereld behoort.

Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Birma, zoals Myanmar heette tot het door het militaire regime werd omgedoopt, is voor de rest van de wereld een blinde vlek. Al tientallen jaren slagen de machthebbers erin het land en de bevolking af te schermen voor buitenlandse inmenging. Vijftig miljoen Birmezen worden effectief onder de duim gehouden door een leger van een half miljoen soldaten. De etnische minderheden hebben het meest te verduren. Eigenlijk zou Birma, dankzij de vruchtbare landbouwgronden en rijke bodemschatten als olie, gas, teak en edelstenen, het economisch succesnummer van Zuidoost-Azië moeten zijn. Ook zou het land met z'n vriendelijke bevolking, prachtige natuur en nog grotendeels onaangetaste cultuur een toeristische trekpleister van allure kunnen zijn. De realiteit is echter dat Birma tot de armste landen in de wereld behoort.

Over de auteur:
Hans Hulst (1974) is journalist en scenarioschrijver. Hij bezoekt Birma al een aantal jaren regelmatig en publiceerde over zijn ervaringen in diverse kranten en tijdschriften. Ook werkt hij aan een boek met reisverhalen over Birma.

FILMTIP:
De film Burma Storybook draait vanaf eind januari 2017 in de filmhuizen in Nederland.

 

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value