Jouw aankoop maakt het verschil

CD Arabic Beat

€ 16,95

 

  • Voor liefhebbers van wereldmuziek
  • De songs vinden hun roots in het Midden-Oosten en Noord-Afrika, maar zijn geïnspireerd door muziek uit de hele wereld
  • Deze CD bevat 10 liedjes
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Het album laat je kennismaken met sterren uit de Arabische Wereld die hier in Nederland nog niet zo bekend zijn. Ook als je al langer geniet van de Arabische muziek, zal je op deze cd nog nieuwe artiesten ontdekken. Hedendaagse Arabische muziek is vrolijk, dansbaar en heeft een universele sfeer.
De muziek op het album is puur en treffend. Het bindende element tussen de verschillende nummers is de mix van Arabische muziek met westerse invloeden. Ajmal Gharam maakt bijvoorbeeld gebruik van de flamenco-stijl en van het geluid van de Franse accordeon. Hierover zegt hij: "Het is authentieke Arabische muziek, maar er wordt ook gespeeld met andere stijlen."
Een ander element dat de nummers verenigt, is de geest van bevrijding en verandering. Geïnspireerd door de recente protestbewegingen in de regio, uiten de muzikanten hun perspectief op bijvoorbeeld immigratieproblemen en vrijheidsbeperking. De nummers wijzen op de positieve, hoopvolle kant van de Arabische cultuur.Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value