Jouw aankoop maakt het verschil

Andere levens

Iman Humaydan | Hardcover | 192 pagina's

€ 18,95
  • Wereldliteratuur van de bovenste plank!
  • Een sensueel literair verhaal over wat mensen door emigratie verliezen – en blijven zoeken.

 

Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Maryam, een veertigjarige Libanese vrouw uit de Druzische bevolkingsgroep, keert na vijftien jaar afwezigheid terug naar haar vaderland, om haar rechten op het huis dat ze van haar familie heeft geërfd, veilig te stellen. Inmiddels is het huis bewoond door een sji’itische familie die tijdens de burgeroorlog naar Beiroet is gevlucht. Tijdens de vliegreis komen de herinneringen terug aan haar jeugd in Libanon en aan de vrijwillige ballingschap van de afgelopen jaren (eerst in Australië en daarna in Kenia). Twee ingrijpende gebeurtenissen lopen als een rode draad door haar leven: de verdwijning van haar eerste grote liefde George en de dood van haar enige broer Bahâ’, die in 1980 tijdens een bombardement is omgekomen. Als gevolg van het trauma wordt haar vader waanzinnig en haar moeder weigert te praten. Hoewel Maryam van plan is na de zakelijke transacties terug te gaan naar Kenia, verandert alles als ze eenmaal in Beiroet is.

Over de auteur
Imân Humaydân werd in 1956 geboren in een dorp op het Libanese platteland. Eenmaal volwassen, verhuisde ze naar Beiroet, waar ze samen met haar (ex-)man een uitgeverij leidde. Ze publiceerde een aantal korte verhalen in dagbladen, maar pas op veertigjarige  leeftijd schreef ze haar eerste roman, die uitkwam in 1997 onder de titel Bâ mithla bait  . . .mithla Bayrût (in het Engels vertaald als B as in Beirut). In 2001 verscheen haar tweede roman Tût barrî (Wild Mullberries).

TIPS
Lees ook de Lees Wijzer voor nog meer achtergrondinformatie over deze indringende roman.
Ook als e-book in deze webwinkel verkrijgbaar.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers