Jouw aankoop maakt het verschil

sale

Afrika - fotoboek

Michael Boyny | Paperback | 208 pagina's

Normale prijs: € 19,95

Nu

Aanbiedingsprijs: € 7,50

  • Ontmoetingen tussen Caïro en Kaapstad
  • Een oogstrelend verslag van een reis door Afrika
  • 208 pagina's met prachtige foto's
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Dwars door Afrika, van Caïro tot aan de Kaap: een jaar lang doorkruiste Michael Boyny zandwoestijnen en jungles, beklom hij bergen en bezocht hij afgelegen dorpen. Hij zag spectaculaire landschappen en dieren en sprak met Masaï, de Samburu, de Mursi en de Ndebele. Dat leidde tot authentieke, vaak verrassende foto’s en fijngevoelige, bijzonder intense portretten - een liefdesverklaring aan Afrika zonder alle gangbare clichés.

Nieuwsgierig en vaak van de ene in de andere verbazing rollend, rijden Michael Boyny en zijn vrouw Sabine vanuit München met een oude vrachtwagen duizenden kilometers door onbekend gebied. Ze rijden ronkend over stoffige straten en volgen wegen vol gaten, dwars door woestijnen en over gebergten. Ze zien landschappen die zo wijds zijn dat ze zich verloren wanen. En ze stellen zich open voor de mensen en hun zo totaal andere culturen.

Ze beleven bitterkoude nachten onder een prachtige sterrenhemel in de woestijn van Soedan en trekken dwars door het hoogland van Ethiopië, de droomlandschappen van Kenia, Tanzania en Zuid-Afrika, ontmoeten de Masaï en beleven de dierenwereld van de Serengeti en de tropische oerwouden van Oeganda, Congo en Rwanda. Ze ontdekken hoe vriendelijk de boeren en de vissers aan het (nu nog) visrijke Malawimeer zijn. Bij de Ndebele, Kwe en Himba krijgen ze het gevoel aan de ‘wieg van de mensheid’ te staan. In Zuid-Afrika komen ze op weg naar de majestueuze Tafelberg door de armzalige townships alvorens ze de glamoureuze wereld van Kaapstad binnenrijden.

Michael Boyny en zijn vrouw ontdekken dat de werkelijkheid in Afrika veel weerbarstiger, complexer en extremer is dan ze zich hadden voorgesteld. Ze keren terug met herinneringen aan talloze aangrijpende belevenissen en met prachtige foto’s waaruit dit spannende continent in al zijn veelzijdigheid en schoonheid naar voren komt.

Over de fotograaf:
Michael Boyny (1963) is freelancefotograaf met bijzondere aandacht voor reizen en eten. Door zijn werk komt hij op alle continenten en zijn foto’s worden internationaal door verschillende uitgevers en tijdschriften gepubliceerd. Zijn boeken zijn al herhaaldelijk bekroond (in 2014 ontving dit boek in de categorie Fotoboeken de ITB Buch Award).  Michael Boyny woont in de buurt van Nümbrecht in het Bergische Land in Duitsland.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Foto_verschil

Hoe jij het verschil kan maken

Oxfam Novib gaat al jaren de strijd aan tegen armoede. En wij hebben jouw hulp nodig om die strijd te winnen. In onze Oxfam Novib webwinkel kun je prachtige items aanschaffen, waarvan de opbrengst volledig ten behoeve gaat aan de doelen die wij stellen. Je vindt bij ons geweldige cadeau’s, die je natuurlijk ook aan jezelf kan geven. Jouw aankoop maakt het verschil

Lees meer over onze resultaten

Wat zeggen anderen?

"Veel keuze, goede boeken met mooie verhalen. Super dat je zo ook nog eens het werk van Oxfam Novib kan steunen"

Manja Brouwers