Jouw aankoop maakt het verschil

Afgesneden herinnering

Werewere Liking | Hardcover | 448 pagina's

€ 24,90
  • Deze poëtische roman uit de Ivoorkust vertelt het verhaal van Halla. 
  • Na een ongelukkige jeugd besluit Halla te vluchten en wordt zangeres in nachtclubs.
  • Haar politieke liederen maken dat ze opnieuw moet vluchten, ditmaal voor het regime.
Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
" Een prachtig levensverhaal van een krachtige vrouw die je meeneemt in haar verhaal. Inspirerend om op deze manier meer leren over het land, de cultuur, de geschiedenis en hoe het werkelijk beleefd wordt. "
Lees meer
- Yvonne
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Halla wil het levensverhaal van haar tante Roz vertellen. Ze vraagt haar tante waarom ze nooit kinderen heeft gekregen, hoewel ze wel veel kinderen heeft opgevoed. Tante Roz vraagt Halla haar eigen geheugen te raadplegen. Halla komt erachter dat ze door haar eigen verhaal te vertellen tegelijkertijd het verhaal van haar tante en dat van alle andere vrouwen van haar stam vertelt: dat van onderdrukt zijn, misbruik, echtscheiding, verkocht worden en vluchten. Dat overkomt ook Halla. Op haar vlucht begint ze te zingen over haar idealen. Haar liederen krijgen een steeds sterkere politieke lading en om haar heen ontstaat een cultureel en politiek centrum. Opnieuw moet Halla vluchten. Dit keer voor het regime...

Afgesneden herinnering is een chantroman. De schrijfstijl is poëtisch en rijk en is opgezet als liedtekst, met de daarbij behorende stijl. De tijden in het boek wisselen snel, afhankelijk van de geheugenflarden van de hoofdpersoon Finiti Halla. Het geweld, het verdriet, de liefde, onderlinge verbondenheid en de strijd voor vrijheid en onafhankelijkheid maken deze roman tot een bijzonder tijdsdocument, een ode aan de Afrikaanse vrouw.

Over de auteur:
Werewere Liking (1950, Kameroen) is auteur, toneelschrijver en artiest. Ze woont in Abidjan, de hoofdstad van Ivoorkust. Ze richtte in 1980 de toneelgroep Ki-Yi Mbock op en in 1985 het Ki-Yi-dorp 1985, waar jongeren een artistieke opleiding kunnen volgen.
Ki-Yi Mbock maakt muziek en geeft traditionele marionettenshows. Liking heeft een voorliefde voor avant-garde technieken en lyrisch taalgebruik. 
Enkele van haar andere werken zijn Elle sera de jaspe et de corail (1983), Love-across-a-hundred-lives (2000), La puissance de Um (1979) en Une nouvelle terre (1980).


Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

" Een prachtig levensverhaal van een krachtige vrouw die je meeneemt in haar verhaal. Inspirerend om op deze manier meer leren over het land, de cultuur, de geschiedenis en hoe het werkelijk beleefd wordt. "
Yvonne

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value