Jouw aankoop maakt het verschil

2084 Het einde van de wereld

Boualem Sansal | E-book | 288 pagina's

€ 12,99
  • De titel beschrijft de fictieve situatie van de wereld na 2084 nadat de fundamentalistische islamisten de macht hebben overgenomen 
  • Beste boek volgens Lire 
  • Het is een schelmenroman die tegelijkertijd grappig en beangstigend is. Niet te stoppen! (Livres Hebdo)
  • Verwijst naar de science fiction klassieker 1984
Meer informatie
  • Direct te downloaden na aankoop
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

Ati woont in Abistan, een immens rijk vernoemd naar de profeet Abi. In dit rijk is de bevolking onderworpen aan één god. Iedere persoonlijke gedachte wordt uitgebannen, dankzij een surveillancesysteem dat overal aanwezig is. En toegang heeft tot ieders ideeën en handelingen. Officieel leven de mensen unaniem in de vreugde van het geloof, zonder vragen te stellen. Wanneer Ati na een verblijf in een sanatorium naar huis reist, ziet en hoort hij dingen die hem doen twijfelen aan de opgelegde zekerheden. Hij begint een onderzoek naar het bestaan van een volk van afvalligen, die geen geloof hebben en in getto's wonen.

Over de auteur:
Boualem Sansal (Algerije, 1949) wordt door Franstalige literaire wereld unaniem geprezen om zijn moed, enthousiasme en zijn vermogen om de Franse taal buiten Frankrijk te laten schitteren. Al sinds het verschijnen van zijn eerste roman wordt hij gezien als een van de belangrijkste Algerijnse schrijvers. Bij De Geus verschenen eerder van zijn hand 'Harraga, Onvoltooide geschiedenis' en 'Terug naar de rue Darwin'. 2084 werd samen met 'Les Prépondérants' van Hédi Kaddour onderscheiden met de Grand Prix du roman de l'Académie francaise.

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value