Jouw aankoop maakt het verschil

2084 Het einde van de wereld

Boualem Sansal | Hardcover | 288 pagina's

€ 21,99

•De titel beschrijft de fictieve situatie van de wereld na 2084 nadat de fundamentalistische islamisten de macht hebben overgenomen

•Beste boek volgens Lire

•Het is een schelmenroman die tegelijkertijd grappig en beangstigend is. Niet te stoppen! (Livres Hebdo)

•Verwijst naar de science fiction klassieker 1984

Meer informatie
  • Binnen 48 uur verstuurd
  • Verzendkosten €3,95
Daarom koop je bij Oxfam Novib
Jouw aankoop maakt het verschil Eerlijke cadeaus Koop eenmalig en zit nergens aan vast

De titel beschrijft de fictieve situatie van de wereld na 2084 nadat de fundamentalistische islamisten de macht hebben overgenomen.

Ati woont in Abistan, een immens rijk vernoemd naar de profeet Abi. In dit rijk is de bevolking onderworpen aan één god. Iedere persoonlijke gedachte wordt uitgebannen, dankzij een surveillancesysteem dat overal aanwezig is. En toegang heeft tot ieders ideeën en handelingen. Officieel leven de mensen unaniem in de vreugde van het geloof, zonder vragen te stellen. Wanneer Ati na een verblijf in een sanatorium naar huis reist, ziet en hoort hij dingen die hem doen twijfelen aan de opgelegde zekerheden. Hij begint een onderzoek naar het bestaan van een volk van afvalligen, die geen geloof hebben en in getto's wonen.

Over de auteur:
Boualem Sansal (Algerije, 1949) wordt door Franstalige literaire wereld unaniem geprezen om zijn moed, enthousiasme en zijn vermogen om de Franse taal buiten Frankrijk te laten schitteren. Al sinds het verschijnen van zijn eerste roman wordt hij gezien als een van de belangrijkste Algerijnse schrijvers.

TIP:
Ook verkrijgbaar als e-book

Recensie 'Of 2084 nu het werkelijke schrikbeeld van de angstige Westerse bevolking is of puur een verzonnen voorspelling, feit is dat Boualem Sansal een fascinerend verhaal heeft geschreven, dat de denkbeelden van een oprukkend islamisme bevestigt en eens te meer bewijst dat de wereld op haar qui vive moet zijn. 2084 is beangstigend actueel en bijzonder confronterend' - Hebban.nl

Voor meer achtergrondinformatie verwijzen wij u graag naar de Lees Wijzer. Leuk voor uw leesclub!

 

Vind vergelijkbare producten in deze categorieën:

Schrijf je eigen review

  1 ster 2 sterren 3 sterren 4 sterren 5 sterren
Value